Massevis af matematik

Der var flot fremmøde da projektet Computerbaseret Matematikundervisning delte ud af erfaringerne fra de seneste fire års arbejde.

Salen var fyldt, da universitetsprofessorer og undervisere fra gymnasiet deltog i konferencen med overskriften ”Computerbaseret matematikundervisning i gymnasiet” på Københavns Universitet. Projektet har arbejdet med at blive klogere på de udfordringer, som den voksende brug af matematisk software udgør for gymnasiets matematikundervisning. 
 

BÅDE INDLÆG OG DEBATTER

På konferencen blev der både afholdt paneldebatter og faglige indlæg, blandt andet fra professor John Monaghan fra University of Agder, der er en af verdens ledende matematikdidaktikere. Han talte blandt andet om udviklingen af og brugen af digitale redskaber inden for matematikundervisning, samt perspektiverne for fremtiden.

Herudover blev der ligeledes præsenteret nogle udvalgte projekter i regi af Center for Computerbaseret Matematikundervisning (CMU) spændende fra en introduktion af selve CAS-værktøjet til begrebsunderstøttende og eksperimenterende anvendelser. Læs mere om konferencen og de mange spændende oplæg og betragtninger på centerets hjemmeside. 

AFSLUTNING OG VIDEREFØRSEL

Konferencen markerede den foreløbige afslutning på projektet Computerbaseret Matematikundervisning. Projektet har gennem de sidste fire år arbejdet for, at computerens enorme forøgelse af matematisk kapacitet udnyttes til fulde og med solid forankring i matematisk kernefaglighed i gymnasiets matematikundervisning- og anvendelse. Der kan læses meget mere om projektet her på hjemmesiden. 

Selvom projektet formelt afsluttes i kølvandet på konferencen, så består Center for Computerbaseret Matematikundervisning på Københavns Universitet. Og mens projektet i sit udgangspunkt havde fokus på den gymnasiale undervisning, så vil centerets fremtidige virke forventeligt bredes ud og også beskæftige sig med lignende udfordringer og temaer i folkeskolen.

Projekt data

PROJEKTET

Projektet blev sat i søen tilbage i 2014 med formålet om at udvikle matematikundervisningsforløb med computere for at styrke og udvikle elevernes matematiske sans og intuition. Læs mere om projektet her på siden eller ved at besøge projektets hjemmeside.

DEBATTER

Konferencens indlæg og debatter kan ses på video på centrets hjemmeside fra 15. december 2017 ved at besøge linket nedenfor.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.