MADE er kickstartet

12 mio. kr. til at kickstarte en af Danmarks hidtil mest ambitiøse satsninger til fremme af dansk produktion.

Industriens Fonds bestyrelse har bevilget 12 mio. kr. til at kickstarte en af Danmarks hidtil mest ambitiøse satsninger til fremme af dansk produktion. Indsatsen udmøntes via Manufacturing Academy of Denmark (MADE), som er et samarbejde mellem industrien og academia om at finde en opskrift på, hvordan vi vender den negative udvikling inden for industriarbejdspladser.

”Vi håber, at vi med vores kontante bidrag til MADE kan få skabt en katalysatoreffekt, så alle involverede parter nu går fra idefasen til eksekveringsfasen. Det haster med at få sat nogle produktionsforskningsprojekter i søen, hvis vi skal udvikle de modeller og løsninger, der sikrer, at det i fremtiden er attraktivt for virksomheder at beholde den videnstunge del af produktionen i Danmark”, siger adm. direktør Mads Lebech, der også håber at MADE initiativet kan resultere i nye projektideer og yderligere potentielle ansøgninger til Industriens Fonds bestyrelse. Industriens Fond uddeler årligt i omegnen af 100 mio. kr. til lignende projekter og nogle af de projekter Industriens Fond støtter kan være oplagte at integrere i MADE-samarbejdet.

”Vi har lagt vægt på, at Industriens Fonds konkrete bidrag bliver øremærket udviklingsaktiviteter relateret til de mindre og mellemstore virksomheder. Hvis der skal findes et bud på løsninger af de udfordringer, danske produktionsvirksomheder står over for, er det vigtigt, at der kommer en kritisk masse af mindre og mellemstore virksomheder med i projektet”, siger Mads Lebech. ”Man kan forestille sig at en række af disse mindre industrivirksomheder kan have vanskeligt ved at skaffe den fornødne tid og ressourcer til at indgå i udviklingen samt at få andel i den unikke viden, der udvikles i MADE. Industriens Fonds bidrag skal bruges til at sikre at den videnoverførsel kommer til at ske, og at viden er anvendelig for den almindelige produktionsvirksomhed i Danmark”.

Industriens Fonds bestyrelse har konkret bevilliget 10 mio. kr. til udvikling af aktiviteter i MADE, og 2 mio. kr. til at sikre MADE-projektet en solid opstart.

”Når så mange aktører skal samarbejde mod et fælles mål, er det vigtigt at der er nogle, der driver netværket og skaber fremdrift i projektet. På den måde sikrer vi momentum. DI har påtaget sig en væsentlig rolle i forhold til at varetage sekretariatsbetjening af MADE-netværket, og med Fondens bevilling håber vi at kunne støtte op om dette vigtige arbejde, så vi allerede fra starten får tænkt resultater og vidensoverførsel ind i udviklingen af nye aktiviteter”, siger Mads Lebech.

Projekt data

Fakta

MADE – Manufacturing Academy of Denmark. Formålet med MADE er at vende den negative udvikling i produktionsarbejdspladser i Danmark. Midlerne er forskning, innovation og uddannelse. Der budgetteres med et samlet budget i MADE på op mod 200 mio. kr. over fem år.

Initiativtagerne bag MADE er Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Danfoss, Grundfos, NKT, LEGO Koncernen, FORCE, Terma, DI og Industriens Fond.

Kontakt

Mads Lebech, Adm. direktør i Industriens Fond, tlf. 70 209 208

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.