Konkurrenceevnerådet sætter kursen

I slutningen af 2020 trådte 20 fremtrædende erhvervsfolk sammen i Dansk Konkurrenceevneråd. Nu har rådet afholdt det første af i alt tre rundbordsmøder og den første tilstandsrapport er udgivet. Læs med her og deltag i debatten.

Hvordan sikrer vi, at virksomheder og kunder på hele kloden køber danske produkter og løsninger i fremtiden? Og hvordan sikrer vi, at investorer og globale talenter i stigende grad vælger Danmark som destination?

Svarene på de spørgsmål opridser hvad dansk konkurrenceevne er. Og svarene indkredser også hvad der i fremtiden vil være med til at skabe fundamentet for det danske samfund og de danske virksomheders værditilvækst.

Derfor kredser Dansk Konkurrenceevneråd især om de spørgsmål. Det gøres blandt andet gennem løbende samtaler på sociale medier under hashtagget #WHYdk, hvor rådsmedlemmerne skyder debatten i gang med holdninger, idéer, synspunkter og andre indspark. Blandt andet i dialoger med kollegaer og samarbejdspartnere.

Det danske samfund er eftertragtet og nævnes ofte i positive sammenhænge rundt omkring på kloden. Og det samme gælder for danske virksomheder, der, over en bred kam, nyder velfortjent anerkendelse på den globale scene.

Forandring kræver fornyelse

Men samfund, demografi, erhvervsliv, kultur og internationale præferencer udvikler sig løbende. Eksponentielle teknologier skaber forandringer overalt og nye aktører, organisationer og alliancer byder sig hele tiden til og præger både lokale og globale diskurser og købsbeslutninger.

Verden ændrer sig med hastige skridt. Heldigvis har Danmark og danske virksomheder været gode til at følge med og lave fornuftige forbedringer. Og det skal fortsætte i fremtiden,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond om baggrunden for at etablere Dansk Konkurrenceevneråd, og fortsætter:

Derfor vil vi gerne sætte fokus på hvad Danmark og dansk erhvervsliv skal gøre i fremtiden for at vedblive med at være relevante.

Dansk Konkurrenceevneråd har netop afholdt det første af i alt tre rundbordsmøder. Dels for at debattere rådets arbejde, men også for at inspirere hinanden gennem spørgsmål og samtale.

Måling af dansk konkurrencekraft

Til at facilitere og rammesætte konkurrenceevnerådets møder og aktiviteter, har Nordic Model Institute udarbejdet rapporten ’Danmark: Kurs Mod Nye Mål’.

Med tilstandsrapporten lægger vi et unikt faktuelt vidensgrundlag for en bred drøftelse af nye målsætninger for Danmarks holdbare konkurrencekraft i en ny, post-pandemisk globalisering. Med afsæt i netop rådets input har vi for første gang sammenfattet Danmarks ”performance” på en lang række økonomiske, bæredygtige, sundheds- og samfundsmæssige KPI’er som for eksempel sund levealder, grønt BNP, CO2-produktivitet og liveability. Vigtige indikatorer og indekser, der ikke blot udpeges som centrale målepunkter af Dansk Konkurrenceevneråd men også af for eksempel OECD og World Economic Forum. Og derved har vi altså en helt konkret måling af Danmarks holdbare konkurrencekraft,” Martin Møller Boje Rasmussen, CEO i Nordic Model Institute.

De 20 medlemmer af konkurrenceevnerådet mødes igen efter sommerferien, hvor der blandt andet vil være fokus på nye globale markeder og teknologier.

Projekt data

Rapporten

Læs den nye rapport, som er udgivet i forbindelse med konkurrenceevnerådets arbejde.

Deltag

Deltag i samtalen om dansk konkurrenceevne via #WHYdk på sociale medier.

Følg Rådet

Følg med i rådets aktiviteter, samtaler og udgivelser.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.