Konference om arbejdet med fortrolig data

Den 29. marts åbnes dørene til en konference som led i projektet Big Data by Security. Fokus er på behandlingen og brugen af følsomme data.

Arbejdet med big data handler først og fremmest om at træffe bedre datadrevne beslutninger. For at gøre det er det selvsagt afgørende at have de rette data. Uden retvisende data er selv de bedste metoder utilstrækkelige, og her er udfordringen typisk, at de bedst mulige data er fortrolige enten fordi de er forretnings- eller personfølsomme.

Den udfordring var en af baggrundene for, at Industriens Fond besluttede at støtte projektet Big Data by Security i kølvandet på Fondens temaindkaldelse om big data.

I projektet fokuseres der på at bringe værdifulde data i spil, uden at gå på kompromis med fortroligheden og sikkerheden. Dette gøres ved brug af en særlig kryptografisk teknologi, Secure Multiparty Computation (SMC), som gør det muligt at foretage beregninger direkte på krypterede data. Metoden bygger på årtiers grundforskning, og Danmark har været og er pioner på området fra grundforskning til de første kommercielle anvendelser i dag. SMC gør det muligt at give en kryptografisk garanti, for at kun resultatet af en beregning afsløres, og ikke de data der anvendes til at finde resultatet. På konferencen præsenteres den kryptografiske metode med fokus på de konkrete anvendelser i projektet samt et bredere anvendelsesområde.

I projektet Big Data by Security fokuseres der på to konkrete cases. Den ene case handler om et fortroligt samarbejde omkring kreditvurdering og konkurrenceudsættelse af lån, og den anden case har til formål at teste muligheden for at bringe data fra Danmarks Statistik i spil på en helt ny måde. Som en del af konferencens program præsenteres projektet af associate professor Kurt Nielsen fra Københavns Universitet.
 

program

09.30
Registrering

10.00
Velkommen
Mads Lebech, Adm. direktør, Industriens Fond

10.10
At regne på krypteret information
Ivan Damgaard, Professor, Arhus Universitet

10.40
Big Data by Security projektet
Kurt Nielsen, Associate Professor, Københavns Universitet

11.10
Persondata – det aktuelle og fremtidens trusselsbillede
Thorsten Foldager Johnsen, Chef for trusselsvurderingsenheden, Center for Cybersikkerhed

11.40
Jura – person og virksomhedsfølsomme data
Charlotte Bagger Tranberg, Specialist i persondataret, Bech-Bruun

12.10
Frokost

13.00
Philips, Big Data & healthcare
Meilof Veeningen, Research Scientist Digital Security, Philips

13.30
Følsomme data i datafordeleren
Cambon Jensen, Business Architect Datafordeleren and GIS Guru hos KMD

14.00
PSD2 – Hvordan håndterer en bank sikker behandling af data
Philippe Roy, Senior IT security specialist, Danske Bank

14.30
Hvordan kombineres industri 4.0 med sikker håndtering af data
Kommer senere

15.00
Networking
 

tilmleding

Alle kan deltage i arrangement, og tilmeldingen kan foretages ved at benytte linket nedenfor.

TID OG STED

Arrangementet afholdes onsdag den 29. marts 2017 fra klokken 10.00 til 15.00 (registrering fra klokken 09.30). Adressen er følgende: 

Copenhagen Fintech Lab
Applebys Plads 7
1411 København K

Projekt data

OM projektet

Projektet Big Data by Security modtog i 2015 en bevilling på 7,6 mio. kroner i forbindelse med Industriens Fonds temaindkaldelse om Big Data. Projektet har til formål at udvikle virksomhedsrettede løsninger baseret på person- og virksomhedsfølsomme data gennem anvendelse af krypteringsteknologi. Læs mere om Fondens temaindkaldelser og projektet nedenfor.

PARTNERE

Arrangementet og projektet gennemføres i samarbejde med Københavns Universitet og en række samarbejdspartnere. Læs mere ved at besøge nedenstående link.

TILMELDING

Ønsker man at deltage i konferencen, så kan tilmeldingen foretages nedenfor.

TID OG STED

Arrangement finder sted i København, onsdag den 29. marts 2017 fra klokken 10.00 – 15.00.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.