Klassisk ledelse droppes til fordel for innovation

Projektet ’Dual Vækstledelse’ blev søsat for at møde udfordringer i forhold til kort- og langsigtet ledelse. Projektet har udviklet en række ledelsesværktøjer der nu stilles til rådighed for dansk erhvervsliv.

I en verden under accelererende forandring ændres præmissen for at drive virksomhed hele tiden, og mange ledere kæmper med at balancere de kortsigtede resultatkrav med en mere langsigtet fremtidssikring af virksomheden gennem nytænkning og innovation.

Projektet ’Dual Vækstledelse’ har på den baggrund udviklet en række ledelsesværktøjer, som kan hjælpe og støtte danske ledere til både at have blik for den lineære og den eksponentielle vækst. Lederen kan lære i en virkelighedsbaseret kontekst ved at kombinere tre elementer: eksponentielt lederskab, forretningsudvikling og accelereret og eksperimenterende eksekvering.
 

Brugbare innovationsværktøjer

Projektets værktøjskasse består af en serie konkrete og praktiske værktøjer til inspiration i forbindelse med arbejdet med ’Dual Vækstledelse’. De kan enten bruges samlet som en del af en systematisk proces eller hver for sig med fokus på udvalgte elementer i arbejdet med at sætte en ny og innovationsdrevet vækstdagsorden. Værktøjskassen består af fire dele:

Caseforløbet

Værktøjskassen udspringer af caseforløb med virksomhederne Lindpro, Sahva og Saxo. Brugen af de forskellige værktøjer kan med fordel kombineres med de konkrete erfaringer og anbefalinger fra de tre pilotprojekter. For de tre virksomheder har projektet givet stor værdi til deres fremtidige forretning.

Sahva er en sundhedsvirksomhed med fokus på kroppens bevægelighed og her har ’Dual Vækstledelse’ været et nyttigt værktøj til at allokere de rette ressourcer til innovation. Saxo er en dansk onlineboghandel og her har ’Dual Vækstledelse’ givet virksomheden nye vækstmotorer, og har omvendt innovation hos Saxo fra at handle om analyse til at fokusere på handling og proces. Lindpro hjælper sine kunder med tekniske fagentreprise- og serviceopgaver og for Lindpro har ’Dual Vækstledelse’  kortlagt organisationens innovationskompetencer, og givet dem en helt ny måde at gå i dialog med deres kunder på. Lindpro har opsumret deres takeaways i videoen her.

Projektet, der udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye ledelsesprincipper, henvender sig først og fremmest til topledelser samt virksomhedernes bestyrelser. De udfylder en stor og afgørende del af den danske økonomi, og står over for en gigantisk udfordring i de kommende år, hvor de skal lære at omstille sig for at fastholde konkurrenceevne uden at miste momentum på den korte bane. Ledelsesværktøjerne udviklet af projektet er gratis tilgængelig for alle.

Se flere videoer fra Lindpro, Sahva og Saxo og find ’Dual Vækstledelse’ værktøjskassen på projektets hjemmeside.

Projekt data

Om Projektet

’Dual Vækstledelse’ skal ruste danske erhvervsledere til at imødekomme fremtidens krav om en innovationsdrevet omstillingsparathed for at sikre den langsigtede vækstskabelse.

TEMAINDKALDELSE

Projektet udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om ledelse, som blev gennemført i starten af 2017. Læs mere om denne og tidligere temaindkaldelser her på hjemmesiden.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Kira Weis Klinke
Projektkoordinator​
Telefon: 70 20 92 08
(Fondens hovednummer)

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.