Kaotiske tider kræver stærk konkurrenceevne 

Industriens Fond startede 36 nye projekter i 2022. De bliver præsenteret i den nye årsberetning, der netop er udkommet.

Industriens Fond præsenterer i dag sin årsrapport og årsberetning for 2022. Et år der bød på mange udfordringer for de danske virksomheder. 

”På alle måder må man sige, at 2022 var et vanskeligt år for dansk erhvervsliv. Inflationen har ramt de fleste hårdt og hænger stadigvæk som en tung dyne over virksomheder i stort set alle brancher. Og der er fortsat krig i Europa, hvilket i den grad gør fremtidsudsigterne for 2023 uklare og kaotiske,” siger Sten Scheibye, afgående bestyrelsesformand for Industriens Fond og fortsætter: 

”Men det er også i sådanne tider – med stor usikkerhed og vanskelige markedsvilkår – at vi, som fond, skal være rede til at handle. Dansk erhvervslivs konkurrenceevne er nemlig altafgørende for vores fælles samfund, og uanset om prognoserne viser sol eller regn, så er det vigtigt, at vi hele tiden fokuserer på at understøtte og udvikle de danske virksomheder, så de kan blive ved med at vokse og skabe værdi. Et stærkt erhvervsliv er nemlig lig med et stærkt Danmark.” 

Og netop udviklingen af de danske virksomheder blev yderligere accelereret i 2022, hvor Industriens Fond igangsatte 36 nye projekter og initiativer i løbet af året og uddelte i alt 277 mio. kroner. Det fremgår af fondens årsberetning og årsrapport for 2022, som netop er offentliggjort. 

Fire temaer præger året 

Samlet set betyder det, at der ved indgangen til 2023 var 120 aktive projekter i fondens projektportefølje – projekter der alle arbejder for at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. 

”I vores uddelinger og aktiviteter har vi altid fokus på bæredygtig produktion, cybersikkerhed, nye teknologier og internationalisering. Sådan kommer det også til at være i 2023, hvor vi især kommer til at sætte yderligere fart på vores arbejde med danske virksomheders grønne omstilling og målrettede indsatser på områder som ressourceoptimering, biodiversitet og cirkulær økonomi i dansk erhvervsliv,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond og fortsætter: 

”Og så får et tema som cybersikkerhed løbende en større betydning for danske virksomheders konkurrenceevne. Det fremgik tydeligt af vores nye cyberbarometer, der blev lanceret her i begyndelsen af 2023. Barometeret viser, at jo flere cybersikkerhedstiltag en virksomhed indfører, desto flere konkurrencefordele opnår den. Med den konklusion in mente, giver det god mening, at både virksomheder, og vi som fond, fortsat fokuserer på cybersikkerhed som en driver for øget konkurrenceevne.” 

Konkurrenceevne er pejlemærket 

Der er mange dagsordener, som præger dansk erhvervsliv i disse år. Og selvom Industriens Fond har udpeget bæredygtig produktion, cybersikkerhed, nye teknologier og internationalisering som afgørende temaer for dansk erhvervslivs konkurrenceevne, så er der også andre faktorer, der spiller vigtige roller. 

Industriens Fond har siden 2009 arbejdet for at fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Det har vi gjort gennem mange forskellige indsatser. Konkurrenceevne er jo et bredt begreb og derfor vil der også være andre emner som fonden kommer til at berøre i de kommende år – herunder hele diversitetsagendaen. Og selvom jeg mest kommer til at følge det arbejde fra sidelinjen, så håber jeg, at fonden kan være med til at flytte dansk erhvervsliv i den rigtige retning på det område også,” slutter fondens afgående bestyrelsesformand, Sten Scheibye, der nu træder ud af bestyrelsen og overlader formandsstolen til Lars Peter Søbye. Ny i bestyrelsen er CEO i Ribe-virksomheden Logitrans, Gitte Kirkegaard.  

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.