Cybersikkerhed: Er du det svageste led?

Virksomheders evne til at bekæmpe cybertrusler bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at antallet af digitale angreb mod danske virksomheder stiger. Derfor sætter Industriens Fond ved en række morgenmøder nu fokus på, hvad danske SMV’ere selv kan gøre for at blive bedre til at stå imod truslen.

Bliver du også fjern i blikket, når du hører begreber som RaaS, HaaS, BOTnet og Malware? Så er du sikkert ikke den eneste. Antallet af hackingangreb stiger dog udelukkende og derfor er det formentlig en god idé at holde ørene stive. Og det er netop det, datagidselsforhandler, Michael Andersen, og journalist, Anders Lund Madsen, vil hjælpe dig med på en række morgenmøder rundt om i landet:

På morgenmøderne vil Michael Andersen med sin erfaring som datagidselsforhandler sammen med gæster på scenen belyse fremtidens digitale trusler for SMV’er, og hvordan de kan vende cybersikkerhed fra pligtopgave til en forretningsmulighed. Programchef fra Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram, Malene Stidsen, er desuden gæst på møderne, hvor hun deler ud af sin viden og indsigter. Ud over Malene er der til hver arrangement inviteret specielle gæster, som kan berige publikum med særlig viden.  Anders Lund Madsen er moderator og vil på vegne af publikum stille de spørgsmål, der trænger sig på undervejs.

 Når du har deltaget på morgenmødet:

  • Så ved du: At cybersikkerhed er vigtigt at prioritere for din virksomhed.
  • Så kan du: Finde relevante cybersikkerhedsværktøjer som kan hjælpe dig og din virksomhed med at blive mere sikker.
  • Så har du fået: Inspiration til initiativer om digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, som kan fremme jeres vækst og produktivitet.

‘Cybersikkerhed for sjov’ kommer både forbi Erhvervshus Midtjylland, Erhvervshus Nordjylland og Erhvervshus Hovedstaden. 

I hackernes søgelys

Især SMV’erne er i hackernes søgelys. De betragtes ofte som det svageste led i de store virksomheders forsyningskæder. De har ikke de samme cybersikkerhedsmuskler som de store koncerner, og deres fokus på cybersikkerhed er ikke stort nok – heller ikke selvom et angreb potentielt kan blive en dyr oplevelse og i værste fald betyde virksomhedens undergang.

Cybersikkerhed bliver et afgørende konkurrenceparameter fremover, og derfor skal det også formidles, så alle forstår det,” siger Malene Stidsen, programchef i Industriens Fond. 
Det handler ikke alene om at forebygge cyberangreb, men om at holde fokus på, at danske virksomheder skal være førende i at udvikle og anvende ansvarlige og sikre digitale løsninger.

Industriens Fonds arbejder målrettet på at styrke cybersikkerheden i danske virksomheder gennem en lang række målrettede projekter og håndgribelige værktøjer. Bl.a. har fonden søsat D-mærket, en mærkningsordning for it-sikkerhed, samt vejledninger til at komme godt i gang med en it-beredskabsplan.  

Du kan tilmelde dig og læse mere om arrangementerne her:

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.