Iværksættere og etablerede virksomheder i samarbejde om innovation

Nyt projekt hjælper små og mellemstore virksomheder med at tappe ind i stort innovationsmiljø med teknologibaserede startups.

Små og mellemstore virksomheder og startups kan nu blive en del af samarbejdsprojektet Skylab Pilots, som er et nyt og hurtigt arbejdende innovationsmiljø på Danmarks Tekniske Universitet. Projektet skal over de kommende tre år understøtte teknologi-partnerskaber og accelerere den teknologiske udvikling i 30 virksomheder.

Samarbejdet mellem etablerede virksomheder og iværksættere fra universiteterne kan løfte konkurrenceevnen hos begge parter. Iværksætterne får konkret viden om forretningsudvikling, drift og produktion, mens de etablerede virksomheder får adgang til unik, forskningsbaseret viden og avanceret teknologi,” siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond.
 

Iværksættere og virksomheder matches

Skylab Pilots er bygget op i forløb, hvor et startup-projekt matches med en etableret virksomhed. Efter matchet får partnerskabet hjælp til at udvikle deres teknologier i DTU Skylabs udviklingsrum, Developer Hall. Her kan de trække på alt fra hjælp til fremstilling af prototyper til business coaching og gøre brug af de mange laboratorier og auditorier.

Skylab Pilots giver startups fra universiteternes innovations- og vidensmiljø mulighed for hurtigere at udvikle deres teknologier og produkter til et stadie, hvor de kan demonstreres for kunder, mens de små og mellemstore virksomheder kan få styrket deres innovationskraft og konkurrenceevne ved at kunne integrere den seneste teknologiske viden i deres produkter.

Gennem projektperioden vil en gruppe forskere følge projektet og opsamle erfaringerne i en generisk model for fremtidige partnerskaber, som også kan benyttes i andre innovationsmiljøer.
 

Innovation og forretningsudvikling

Direktør for DTU Skylab, Mikkel Sørensen, ser gode muligheder for at udvikle nye teknologier og samarbejder i projektet.

Skylab Pilots-projektet repræsenterer en fantastisk mulighed for at udvikle nye teknologier gennem samarbejder mellem virksomheder, forskere, startups og studerende. Det er vi eksperter i at understøtte og vi ser meget frem til at hjælpe både det etablerede erhvervsliv og de spirende iværksættere med at udvikle forretningen,” siger Mikkel Sørensen.

Thomas Hofman-Bang fremhæver, at Skylab Pilots bygger bro mellem universiteterne og den del af dansk erhvervsliv som ofte har svært ved at finde ressourcer til teknologiudvikling.

Det har stor betydning, hvis vi kan hjælpe virksomhederne med adgang til ny teknologi. Her er tech-iværksætterne gode medspillere, som har fingeren på pulsen, og deres input kan være afgørende for at en virksomhed udvikler sit produkt og fastholder konkurrenceevnen,” siger han.

Konkret kommer Skylab Pilots over de næste tre år til at skabe 15 skræddersyede samarbejder mellem teknologiske startup-virksomheder og små og mellemstore virksomheder.

Projekt data

Projektet

Der kan læses meget mere om DTU Skylab Pilot på Industriens Fonds hjemmeside.

kontakt

Mere information om DTU Skylab Pilot kan fås hos Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.