Innovationslab tager kampen op mod ankelskader

Ny teknologi udvikles til at afhjælpe en af håndboldens og badmintonens mest hyppige idrætsskader. Det sker gennem Idrættens Innovationslab, der binder erhvervsliv og idræt sammen med fokus på produkt- og forretningsudvikling.

Studier viser, at ankelskaden er den hyppigste idrætsskade hos idrætsudøvere i Danmark. For mange har det ødelæggende konsekvenser for idrætskarrieren. Virksomheder eller serviceudbydere, der formår at forebygge eller helbrede ankelskader indeholder derfor et stort potentiale.

Netop for at udnytte sådanne potentialer, blev Idrættens Innovationslab etableret sidste år i et samarbejde mellem Industriens Fond og Danmarks Idrætsforbund. Idrættens Innovationslab er et nyt initiativ, der skal fungere som bindeled mellem erhvervslivet og idrætten. Projektet skal bane vej for innovative løsninger, så danske virksomheder i højere grad kan få en bid af omsætningen i den globale sportsindustri.

En tæt dialog mellem idrættens beslutningstagere, sportsudøvere og kreative virksomheder i regi af Idrættens Innovationslab, skal således føre til gode nye produkter, der kan bruges af både professionelle, amatører og tilskuere.

Arbejdet i innovationslabbet rettes mod flere forskellige områder. For eksempel skabes et miljø, hvor der kan udvikles trænings- og konkurrenceudstyr til eliteatleterne – udstyr, der på sigt kan afsættes til breddeidrætten og motionister og derved bidrage til indtjeningen i dansk erhvervsliv. Også idrættens omgivelser er på dagsordenen i Idrættens Innovationslab, eksempelvis tiltag der forbedrer tilskueroplevelsen i forbindelse med idrætsarrangementer.
 

Ny teknologi skal forebygge

For at vende tilbage til ankelskaden fra indledningen, så har virksomheden Spraino ApS taget affære sammen med Idrættens Innovationslab. En specialudviklet tape på skoen er blevet påvist at forhindre, at atleter vrikker om på anklen. Det er sket i et samarbejde mellem forskere fra Hvidovre Hospital og Aalborg Universitet samt Spraino ApS.

I håb om at nedbringe antallet af ankelskader på nationalt plan, er forskerne nu med hjælp fra Idrættens Innovationslab og firmaet bag tapen i fuld gang med at teste den præcise effekt ude i idrætshallerne og viser der sig at komme gode resultater ud af det forløb, så er produktet endnu et skridt tættere på at kunne komme på markedet.

Projekt data

om pROJEKTET

Idrættens Innovationslab skal facilitere innovationssamarbejder mellem erhvervslivet og idrætten. Det gøres for at styrke innovationsevnen hos danske virksomheder, så nye produkter og løsninger kan udvikles og vinde indpas på det globale marked. Læs mere om projektet her på Industriens Fonds hjemmeside.

PROJEKTDELTAGERE

Industriens Fond har bevilliget 4,2 mio. kroner til projektet Idrættens Innovationslab. Med i projektet er også Danmarks Idrætsforbund, Sport Event Denmark og Dansk Industri. Besøg organisationerne nedenfor.

KONTAKT

Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.