Innovation på skoleskemaet

I 2015 var der mere end 25.000 skoleelever der deltog i Skolernes Innovationsdag. Nu er det snart tid til at afholde Skolernes Innovationsdag 2016 - og tilmeldingen er åbnet op.

Det minder lidt om den traditionsrige motionsdag, der i årevis er blevet afholdt på skoler landet over. Men på Skolernes Innovationsdag er det hjernen der skal motionere og idérigdom og innovation, der skal have frit løb.

Dagen udspringer af et projektsamarbejde mellem Experimentarium og Industriens Fond. Udover en god og spændende skoledag for elever i hele Danmark, så er tanken bag arrangementet også at få børn i alle aldre til at træne den opfindsomme tankegang.
 

Populær dag

I 2016 afholdes Skolernes Innovationsdag for tredje gang. Selve dagen foregår ude på skoler over hele landet hvor skolen får mulighed for at træne elevernes nytænkning og hittepåsomhed i udvalgte discipliner, som får skolen til at spire af idéer. På Skolernes Innovationsdag foregår mange forskellige ting:

  • Elever og lærere træner konkrete innovationskompetencer, som verdens bedste innovatører bruger dagligt.
  • Elever finder nye idéer til at forbedre nogle af skoledagens vigtigste aspekter såsom skoledagens begyndelse, frikvarterer og undervisning.
  • Lærere henter inspiration til innovationsforløb i undervisningen.

I 2015 ville alle ud af 105 adspurgte lærere anbefale dagen til en kollega og derfor er der i 2016 håb om, at endnu flere elever på endnu flere skoler får glæde af Skolernes Innovationsdag.
 

Lige før påske

Hvis innovationsdagen lyder interessant, så er det med at få sat kryds i kalenderen den 18. marts 2016. Ved tilmelding får hver enkelt skole gratis adgang til Experimentariums undervisningsmateriale i innovation. Materialet er skruet sammen, så det egner sig til alle klassetrin.

Projekt data

Projektet

Industriens Fond og Experimentarium har i fællesskab søsat projektet Opfindelser. Et led i dette projekt er afholdelsen af Skolernes Innovationsdag.

Skolernes Innovationsdag

Sammen med Experimentarium afholder Industriens Fond det landsdækkende tiltag Skolernes Innovationsdag. Næste gang dagen afholdes er den 18. marts 2016 og tilmelding kan ske via Experimentariums hjemmeside.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.