Industriens Fonds Årsberetning 2018

Nye vinde – i form af en ny strategi – blæste ind over Industriens Fond i 2018. Fonden uddelte sidste år 255,5 mio. kroner til 50 nye projekter, der alle skal styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Også i 2019 forventer fonden at uddele op mod en kvart milliard.

Industriens Fond uddelte i 2018 godt 255,5 mio. kroner til 50 forskellige projekter, der på hver sin måde arbejder for at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Og netop dansk konkurrenceevne er det altoverskyggende fokus i den nye strategi som Industriens Fond vedtog i efteråret 2018. Strategien indeholder blandt andet en ny mission, og fem nye fokusområder.

Med den nye strategi vil Industriens Fond fortsat sætte fokus på erhvervslivets konkurrenceevne. Det er den som er omdrejningspunktet i de bevilligede projekter, og vi arbejder stadigvæk for at styrke danske virksomheders position på det globale marked,” siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Industriens Fond og fortsætter:

Fonden kommer i stigende grad til at fokusere på mindre og mellemstore virksomheder. De kan udnytte nye teknologier og innovative løsninger i større omfang end vi ser det i dag, og så kan de i højere grad tage del i den globale økonomi – både når det gælder eksport, men også i forhold til at få adgang til ny viden og relevante kompetencer. Det kan og skal fonden hjælpe yderligere med i de kommende år.
 

Mange nye projekter

50 nye projekter blev sat i søen i løbet af det forgangne år. Blandt andet i kølvandet på en temaindkaldelse om eksport og globale alliancer, som fonden udbød medio 2018.

Industriens Fond har sat mange nye projekter i gang. Uddannelses- og dannelsesprojektet Ultra:bit, et nyt bredt initiativ om servitization, og nye iværksættertiltag med fokus på blandt andet byudvikling, det maritime Danmark og rumteknologi. Bare for at nævne et par eksempler. Nu bliver det vigtigt hele tiden at evaluere hvordan det går med projekterne og hvilke positive forandringer de forhåbentlig fører med sig for danske virksomheder. Det kommer vi til at fokusere meget på,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, og peger desuden på at globalt orienterede partnerskabsprojekter, eksport og blockchain-teknologien er emner der kommer til at fylde en hel del hos Industriens Fond gennem 2019.
 

Negativt 2018-resultat, men fortsat højt uddelingsniveau i 2019

Industriens Fond fik for 2018 et årsresultat på -183,2 mio. kroner. Resultatet betragtes som utilfredsstillende og skyldes først og fremmest et svært fjerde kvartal på aktiemarkedet.

Industriens Fond har en investeringsstrategi med en risikoprofil, der sigter på at give et langsigtet afkast til understøttelse af en årlig uddelingsramme i niveauet 250 mio. kroner. I 2018 udviste markedet for specielt globale aktier en væsentlig negativ udvikling, hvilket i væsentlig grad påvirkede det samlede realiserede afkast. Det ændrer dog ikke i fondens uddelingsambitioner og målet er derfor også at uddele i omegnen af 250 mio. kroner i 2019,” siger Thomas Hofman-Bang.

Industriens Fonds årsrapport og årsberetning kan læses på fondens hjemmeside. Det samme gør sig gældende for den nye strategi og den tilhørende uddelingspolitik.

Projekt data

Årsberetningen

Industriens Fonds Årsberetning 2018 fortæller om forskellige aktiviteter og initiativer fra det forgangne år. Og om nye og afsluttede projekter.

Årsrapporten

Industriens Fonds Årsrapport 2018 handler om fondens regnskab fra det forgangne år.

Strategien

Industriens Fonds strategi og fondens uddelingspolitik kan findes her på hjemmesiden.

Fondens virke

Også i 2019 kommer Industriens Fond til at gennemføre mange forskellige aktiviteter. Fondens virke kan følges via Twitter, Linkedin og gennem fondens nyhedsbrev.

Kontakt

Eventuelle spørgsmål angående årsberetningen, årsrapporten eller strategien kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.