Industriens Fond kortlægger konsekvenser af nyt direktiv

Nye krav betyder, at flere sektorer – herunder fødevareindustri, affaldshåndtering og hele forsyningskæder vil møde nye og strammere påbud om opgraderingen it-sikkerheden inden længe.  

NIS2-direktivet, der skærper kravene til cybersikkerhed på tværs af lande og sektorer, har direkte kurs mod dansk lovgivning og danske virksomheder.  

Med det afsæt har Industriens Fond nu igangsat en kortlægning, der skal afsøge omfang, konsekvenser og muligheder for dansk erhvervsliv. Det skal sikre, at virksomhederne er på forkant med udvikling og implementering.  

Allerede nu står det klart, at direktivet vil medføre en stribe udfordringer og omkostninger for danske virksomheder. Men det kan også være en konkurrencefordel, hvis danske virksomheder kommer godt fra start med implementeringen.  

Flere brancher skal se sig selv som samfundskritiske  

– Det er helt nye brancher, der skal til at se sig selv som samfundskritiske, og som slet ikke har været opmærksomme på, at de også er i søgelyset i forhold til nye kriterier, siger Malene Stidsen, der er programchef for cyberprogrammet i Industriens Fond.  

I takt med at digitalisering og brug af ny banebrydende teknologi bider sig fast i virksomhederne, øges kravene til et stærkt cyberforsvar tilsvarende – både fra myndigheder, kunder og investorer. Sådan skal det være. Og det åbner også op for nye markedsfordele, der kan vise sig særdeles frugtbare for dansk erhvervsliv.  

Cybersikkerhed er et nyt og vigtigt konkurrenceparameter 

Digitaliseringen spiller nu så stor en rolle, at digital sikkerhed betyder konkurrencekraft. Som virksomhed skal man stille garanti for sikker opbevaring af kunders data. Og man står stærkt, hvis man kan fremvise et robust forsvar i det tilfælde, at it-kriminelle har virksomheden i sigtekornet.  

– Det nye direktiv vil ramme virksomhederne forskelligt. Med en omfattende kortlægning vil vi skabe et overblik over hele spillepladen og dermed have et solidt fundament for at hjælpe virksomhederne i gang med implementeringen, siger Malene Stidsen.   

Industriens Fond har samlet en stærk følgegruppe med repræsentanter fra både myndigheder og brancheorganisationer, der løbende vil drøfte og kvalificere arbejdet.  

– Det tætte samarbejde samt dialog og erfaringsudveksling er helt afgørende for at kunne rådgive virksomhederne bedst muligt og sikre, at vi som samfund står bedre rustet, slutter Malene Stidsen.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.