Idékonkurrence fandt sin vinder

Fredag eftermiddag kåredes vinderen af Danske Idéer 2017. Nu venter et 10-ugers ophold på Singularity University til sommer.

Idékonkurrencen Danske Idéer er meget mere end en konkurrence. Fem intense dage med undervisning i nye teknologier, design, organisationer og innovation var på programmet for de godt tres deltagere i dette års udgave af Danske Idéer.

Fredag var finaledag

I kølvandet på de fem dages undervisning, gruppearbejder og workshops, blev fem finalister udvalgt til at deltage i fredagens finale: Line Kolling, Bjørn Glavind, Kristian Ullum Vind, Michael Haase og Jens Egeholm Pedersen.

Med udgangspunkt i nogle ambitiøse idéer pitchede de fem finalister foran det fremmødte publikum på Nørrebro i København. Idéerne pegede i mange retninger og undervejs var der både robotter, kunstig intelligens, nanoteknologi, bioteknologi og programmering på agendaen. Og meget andet.

Mange vindere

Selvom fredagens program mundede ud i kåringen af én vinder af årets Danske Idéer, så er formålet med Danske Idéer fortsat at præsentere nye teknologier for alle deltagerne og give en bedre forståelse for potentialet i teknologierne og hvorledes de kan udnyttes til at skabe gode produkter og løsninger for borgere og samfund i både Danmark og udlandet.
Således er håbet, at Danske Idéer igen i år har fungeret som et inspirerende uddannelsesforløb, der har rustet deltagerne til en fremtid præget af gode idéer og innovative tanker – uanset om det er som iværksættere, som ansatte i industrien eller i en anden relevant funktion i erhvervslivet.

Vinderen blev…

Fredagens finale kulminerede med kåringen af Kristian Ullum Vind som vinder af årets finale. Som præmie modtager vinderen et 10-ugers ophold på Singularity University i Californien. Takket være yderligere en bevilling fra Industriens Fond, vil der også i de kommende år blive afholdt nye versioner af Danske Idéer.

Projekt data

Danske Idéer

Læs mere om idékonkurrencen her på Industriens Fonds hjemmeside eller på projektets egen side.

Vinderidéen

Vinderidéen ved Danske Idéer handler om lagring af strøm. Både vinderens og de øvrige finalisters idéer præsenteres i denne video.

Video og billeder

Projektet har en gruppe, hvor der både vises billeder og video fra forløbet. Se det hele via linket nedenfor.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.