Hurtig integration kan øge arbejdsudbud

Industriens Fonds temaindkaldelse om øget udbud af arbejdskraft gennem hurtigere integration har ført til tre nye projekter. Temaindkaldelsen fortsætter og flere projekter kan være på vej.

I efteråret iværksatte Industriens Fond en ny temaindkaldelse. Øget udbud af arbejdskraft gennem hurtigere integration er temaindkaldelsens overskrift og tanken er at projektansøgninger blandt andet skal fokusere på de udfordringer og behov, som nogle mindre og mellemstore virksomheder står over for – gerne inden for sektorer, hvor der er udsigt til mangel på arbejdskraft.
 

Tre nye projekter

Der kan løbende indsendes projektansøgninger, men allerede nu er de første bevillinger givet. Således er tre nye projekter sat i søen som led i temaindkaldelsen.

 • Projekt Ny Fremtid (læs mere)
  Projektet vil foretage en opkvalificering af nyankomne flygtninge. De skal efterfølgende være med til at udfylde efterspørgslen efter flere hænder i metalbranchen i Herning-området.
 • Talent Management (læs mere)
  En tidlig kompetenceafdækning af nyankomne flygtninge foretages i projektet. Det skal medvirke til tidlige virksomhedsrettede indsatser og til at flygtninge boligplaceres i byer hvor kompetencer og arbejdsudbud passer sammen.
 • Talent Programme Aarhus (læs mere)
  Projektet sætter ind med en tidlig indsats og et intensivt talentforløb. Det skal få de dygtigste og mest motiverede flygtninge hurtigt ind på arbejdsmarkedet.

Selvom der nu er søsat tre nye projekter som led i temaindkaldelsen, så efterspørger Industriens Fond fortsat projektforslag inden for emnet.
 

Læs alt om temaindkaldelsen

Der kan læses meget mere om frister og formalia på temaindkaldelsens egen hjemmeside. Her findes også en række relevante informationer om krav til ansøgere og ansøgninger.

 • www.vi-mangler-hænder.dk

Projekt data

temaindkaldelse

Industriens Fond kører en temaindkaldelse der handler om at få nyankomne flygtninge ind på det danske arbejdsmarked, så de kan besætte ledige stillinger i dansk erhvervsliv. Læs alt om temaindkaldelsen her.

 • Læs mere

tre nye projekter

Industriens Fond har bevilliget støtte til tre nye projekter, der alle udspringer af temaindkaldelsen om øget udbud af arbejdskraft gennem hurtigere integration. Selvom der allerede nu igangsættes projekter, så fortsætter temaindkaldelsen. Læs mere om de tre projekter her.

 • Projekt Ny Fremtid
 • Talent Management
 • Talent Programme Aarhus

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.