Fuld fart over feltet til åbent hus

De tyve deltagende startups fik muligheden for at pitche deres idéer for næsten 200 gæster, da acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge afholdte det årlige Open House-arrangement i går.

For femte år i træk kunne næsten 200 fremmødte gæster nyde frugten af det intensive acceleratorforløb, Danish Tech Challenge, hvor tyve deltagende hardware-virksomheder hen over 10 uger har været gennem en lang række af intensive forløb lige fra pitchtræning og salgsworkshops til udvikling af deres egen forretningsmodel.

Pitches og produktfremvisning

Det årligt tilbagevendende Open House-arrangement markerede Danish Tech Challenge’s halvvejsstatus. Dagens program blev indledt af Steen Donner, der er CEO hos DTU Science Park.

Han bød velkommen og gav herefter ordet til Camilla Gilbro, der er projektleder på inkubatorforløbet. Hun gav alle tilhørere et indblik i virksomhedernes udvikling gennem de første 10 uger af programmet.

Herefter fik hver deltagervirksomhed ét minut til at pitche deres virksomhedsidé og produkt for de mange fremmødte.

Alle 20 virksomheder opfordrede de fremmødte til at besøge deres stand efter præsentationen og få en uddybende snak om deres produkter, forretningsmodel og tilgang til markedet.

En god investering

Som et sjovt indslag på dagen fik hver af gæsterne udleveret falske pengesedler, som de efter pitchene kunne ”investere” i den eller de startups, som de mente havde udviklet sig mest og har størst potentiale til at vinde Danish Tech Challenge og Industriens Fonds Iværksætterpris i år.

Virksomheden Trebo, som har udviklet en maskine, der kan sortere sammenblandende plasttyper og dermed gør det muligt at genanvende overskudsplast, fik flest ”investeringer” blandt de 20 deltagende startups.

I de kommende måneder vil de tyve deltagere blive modnet yderligere. Patenter, produktudvikling, pitches, markedsanalyse og tekniske undersøgelser vil fortsat være en del af den daglige trummerum frem mod vinteren, hvor vinderen af Danish Tech Challenge kåres ved et festligt Award Show.

Projekt data

DANISH TECH CHALLENGE

Danish Tech Challenge er et inkubatorforløb som Industriens Fond har etableret sammen med DTU Science Park. Forløbet foregår rent fysisk i lokaler meget tæt på DTU i Lyngby og varer godt fire måneder. Der er fokus på hardware-iværksættere og kravet for at være med er først og fremmest en ambition om at vokse og skabe en god og sund virksomhed på sigt – baseret på et højteknologisk fysisk produkt.

vIRKSOMHEDERNE

Deltagerne i Danish Tech Challenge kan besøges ved at benytte projektets hjemmeside.

TEMAINDKALDELSE

Danish Tech Challenge udspringer af en temaindkaldelse som blev afholdt af Industriens Fond tilbage i 2013. Fokus for temaindkaldelsen var ønsket om at skabe flere vækstiværksættere i Danmark. Læs mere om både denne og tidligere temaindkaldelser her på siden.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.