Fremstillingsvirksomheder rustes til ny virkelighed

Nye udviklingsforløb skal styrke virksomhedernes arbejde med kunderelationer.

Den verdensomspændende Covid-19-sundhedskrise er nu også en erhvervskrise for mange brancher i Danmark. En af disse er fremstillingsindustrien, der generelt har oplevet en markant ordrenedgang flere steder. Med det nye New Normal-initiativ, sigtes der mod en hurtig omstilling i de virksomheder, der er berørt af krisen.

Vi kommer til at fokusere på de kritiske områder i virksomheden og arbejde med udvikling af konkrete tiltag, som f.eks. nye servicekoncepter eller nye måder at gå i dialog med kunderne på. Vi ser frem til at hjælpe virksomhederne med at overkomme de udfordringer, Corona har foranlediget og udvikle nye muligheder, der kan styrke deres position i markedet,” fortæller projektleder Jan Overgaard fra Teknologisk Institut.

Helt konkret får virksomhederne via et 4-6 ugers online-forløb mulighed for at identificere og internt aligne læringspunkter og potentialer, teste dem hos kunderne og tilpasse interne og markedsrettede aktiviteter. Virksomhederne får efter forløbet en handlingsplan med konkrete anbefalinger til både her-og-nu-aktiviteter og post-krise-aktiviteter 1-2 år frem i tiden.
 

de første virksomheder er i gang

Corona-krisen har skabt en ny spilleplade, som virksomhederne nu skal lære at navigere på i forhold til nye kundebehov. Det kræver for eksempel, at de kender behovene, justerer produkter og services, tilpasser forretningsmodellen, finder nye salgskanaler og meget andet.

En af de virksomheder, der allerede er i gang med et New Normal-forløb er malkeudstyrsproducenten SAC Milking. De ser især frem til at gennemgå deres værditilbud til virksomhedens forskellige kundesegmenter samt at arbejde med, hvordan de kan nå kunderne med nye virkemidler, nu de ikke på samme måde som før kan være fysisk til stede hos dem.
 

En del af et større initiativ

New Normal er en del af Industriens Fond-initiativet genstartNU.dk, hvor der er afsat i alt 150 mio. kroner til at hjælpe virksomheder, der ønsker og har mulighed for at bruge den svære krisetid på at udvikle forretningen.

Målet med genstartNU.dk er at give danske virksomheder hurtig assistance til at komme videre og få gang i hjulene igen. Med ”New Normal” er formålet helt konkret at hjælpe virksomhederne med at identificere de mest kritiske områder i deres forretning, så der kan justeres eller ændres for bedre at imødekomme de nye markeds- og konkurrencevilkår,” fortæller adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond.

Teknologisk Institut og Force Technology skal i fællesskab gennemføre 70 virksomhedsforløb i fremstillingsvirksomheder med 10-500 ansatte, som har oplevet en ordrenedgang på baggrund af COVID-19-situationen, og som ønsker at udvikle virksomheden og være bedre rustede til kommende kriser.

Projekt data

Projektet

Læs mere om det nye projekt ved at benytte linket nedenfor.

Genstart nu

Industriens Fond har iværksat en særlig indsats, der skal hjælpe danske virksomheder med at komme så godt som muligt gennem den krise som corona-virussen har ført med sig.

MERE INFORMATION

Spørgsmål angående det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.