Første spadestik til dansk-kinesisk universitetscenter i Beijing

Den 26. april 2014 tog Hendes Majestæt Dronningen af ​​Danmark, Margrethe II, det første spadestik til Industriens Fonds Hus, som er den nye bygning til det unikke samarbejde mellem Danmark og Kina.

Når Hendes Majestæt Dronningen tager spadestikket til Sino-Danish Centre for Education and Research’s (SDC) nye bygning i Beijing, er det en vigtig milepæl for det unikke dansk-kinesiske initiativ inden for uddannelse og forskning – og en vigtig markering af dansk-kinesisk venskab og samarbejde.

Begivenheden vil blive overværet af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, præsidenten for det kinesiske videnskabsakademi Bai Chunli, bestyrelsesformand i Industriens Fond Sten Scheibye, administrerende direktør for Industriens Fond Mads Lebech samt SDC’s kinesiske og danske studerende.

Det er helt afgørende for Danmarks konkurrenceevne, at danske virksomheder kan rekruttere kvalificerede kandidater med internationale erfaringer. Forskning, uddannelse og talentudvikling er i massiv udvikling i Kina, og hele visionen med Industriens Fonds Hus er at skabe et attraktivt fysisk mødested, hvor uddannelserne og samarbejdet med erhvervslivet kan blomstre, siger Sofie Carsten Nielsen.

Industriens Fond har doneret 99 millioner kroner til SDC’s nye bygning. Industriens Fonds Hus er designet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og vil afspejle skandinaviske arkitekturtraditioner, hvor der lægges vægt på kvalitet, energieffektivitet og miljøvenlige løsninger. Bygningen bliver et stærkt visuelt vartegn for SDC’s akademiske aktiviteter samt et samlingspunkt og mødested for studerende, forskere og virksomheder fra både Kina og Danmark.

Fonden håber, at dansk erhvervsliv vil engagere sig aktivt i livet i og omkring Industriens Fonds Hus i Kina. Det vil give den enkelte virksomhed særligt nære relationer til miljøet på universitetet og dermed adgang til ny viden, teknologi og veluddannede kandidater. Det kan understøtte varetagelsen af virksomhedernes interesser på det kinesiske marked, siger Sten Scheibye.

Når den 10.900 m2 store bygning forventes at stå opført til efteråret 2015 vil den rumme et auditorium, undervisningsfaciliteter, kontorer, studenterfaciliteter, 20 boliger til forskere og en stor foyer, der kan bruges som showroom og til arrangementer. Bygningen vil blive opført ved ​​Yanqi søen på det nybyggede campus for det kinesiske videnskabsakademis universitet (UCAS) 60 km nordøst for Beijing.

Stærke dansk-kinesiske relationer inden for uddannelse og forskning.

SDC er et samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet, de otte danske universiteter, det kinesiske videnskabsakademi (CAS) og UCAS.Det overordnede formål med SDC er at fremme og styrke samarbejdet mellem danske og kinesiske forsknings- og læringsmiljøer og at sammenbringe førende danske og kinesiske forskere. SDC vil fokusere på forskningsområder, der bidrager til den fortsatte udvikling af de danske og kinesiske samfund. Der udbydes på nuværende tidspunkt kandidatuddannelser indenfor bioenergi, miljøstudier, neurovidenskab, bioteknologi, samfundsstudier og innovation.

Siden SDC åbnede op for studenterindtag i 2012, har cirka 250 kandidatstuderende fra både Kina og Danmark startet deres uddannelse på universitetet. De studerende spiller en central rolle i fremtidige dansk-kinesiske relationer, da de bliver eksponeret for de bedste uddannelser og forskningsmiljøer, samt kinesisk og dansk kultur.

SDC er en unik oplevelse og mulighed for de studerende, og vil spille en central rolle i udformningen af ​​en unik talentmasse for kinesiske og danske virksomheder.

I løbet af 2013 tilbragte 275 danske forskere og undervisere hvad der svarer til i alt 27 årsværk i Kina fordelt mellem undervisning på kandidatuddannelserne og forskningsaktiviteter i samarbejde med kinesiske kolleger. Herudover er der alene fra dansk side tilknyttet over 50 ph.d.-studerende, som alle tilbringer minimum seks måneder i Kina.

Ceremonien vil ikke kun være et vigtigt vidnesbyrd om udviklingen af SDC, men også et bevis om det stærke og langvarige samarbejde mellem Kina og Danmark inden for uddannelse og forskning.

Læs mere om projektet her.

Projekt data

Om projektet

Projektnavn:
Industriens Fonds hus i Kina

Projektejer:
Industriens Fond, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Tid:
2009 – 2015

Støttet med:
100 mio. kr.

Kontakt:

Hos Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse:

Presseansvarlig Ingeborg Nielsen
E: imen@fivu.dk
M: 22 11 02 00

Chefkonsulent Jens Peter Jacobsen
E: jpj@uds.dk
M: 72 31 86 00

Projektansvarlig Industriens Fond:
Projektleder Lars Møller Holmegaard
E: lmh@industriensfond.dk
M: 30 60 33 20

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.