Finalisterne er fundet

Fem intense undervisningsdage er overstået og Danske Idéer nærmer sig nu finalen.

I sidste uge afsluttedes første del af Danske Idéer 2015. Fem dage med stejle læringskurver kulminerede med kåringen af de fem deltagere, der skal kæmpe om konkurrencens førstepræmie ved finalen som afholdes den 20. april 2015. De fem finalister er Habib Frost, Mark Rees-Andersen, Jens-Christian Finnerup, Mads Jeppe Hansen og Andrea Pfreundt.

Alt i alt var mere end 60 idérige iværksættere samlet under samme tag på Østerbro i København – kun afbrudt af enkelte besøg hos virksomheder og uddannelsesinstitutioner i nærheden. På skemaet stod blandt andet kunstig intelligens, robotter, 3D-print, netværks-, rum- og computerteknologier, droner, nano- og biotek, neuroscience, virtual reality, iværksætteri, organisationsteori og kundeoplevelser.

Holdet bag Danske Idéer havde fundet nogle af de fremmeste indlægsholdere frem fra både ind- og udland. Talere fra Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School, Københavns Universitet, Singularity University, samt en række visionære erhvervsfolk, gjorde de fem dage meget udbytterige for deltagerne.

Med undervisningsforløbet har projektet sikret sig, at en stor gruppe mennesker er blevet præsenteret for de mange muligheder og udfordringer der ligger i banebrydende innovation og eksponentiel teknologi. For fem af de dygtigste deltagere ligger der nu en finale og venter forude. Den 20. april kåres vinderen af Danske Idéer 2015 på Østerbro og han eller hun præmieres med et 10 uger langt ophold på Singularity University i Silicon Valley.

Sidste års vinder, Søren Therkelsen, fortæller om sit ophold på Singularity University i videoen nedenfor.

Projekt data

Danske Idéer

Projektet er sat i søen for at sætte fokus på de muligheder og udfordringer som følger med den rivende teknologiske udvikling som finder sted i disse år – og i fremtiden. Videnskaben giver dagligt menneskeheden nye teknologier og med dem kommer muligheder og ny konkurrence. Det rummer et stort potentiale at kunne håndtere disse teknologier, muligheder og udfordringer på fornuftig vis og i det lys skal Danske Idéer ses.

Førstepræmien

Danske Idéer er først og fremmest et uddannelsesforløb med fokus på banebrydende innovation og eksponentiel teknologi. Men som en krone på værket, så kan én af deltagerne vinde et 10 uger langt ophold på Singularity University i USA. Hvem det bliver i 2015 afgøres den 20. april ved en finale på Østerbro i København.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.