Fem maritime stjerner er klar til at funkle

Den maritime branche har fået fem nye stjerner, der i de kommende måneder skal udvikles og gøres søstærke.

Et stabiliseringssystem der modvirker bølgebevægelser, en digital platform der reducerer menneskelige fejl til søs og energilagring til havne og skibe. Det er blot nogle af de nye, innovative løsninger, som deltagerne præsenterede i dette års udgave af Maritime Stars.

Tyve fyrtårnsvirksomheder – heriblandt DFDS, Alfa Laval, Danske Rederier og Logimatic – stod for udvælgelsen af de i alt fem nye deltagere til årets maritime acceleratorforløb. Valget faldt på følgende iværksættervirksomheder:

  • Sternula fra Aalborg
  • E-AT fra Herfølge
  • Scoutbase fra Svendborg
  • Hybrid Greentech fra Roskilde
  • DACOMA fra Svendborg

Danmark er en maritim nation og det blå Danmark spiller en vigtig rolle for både erhvervsliv og samfund. Derfor er det vigtigt, at sektoren hele tiden fornyer sig og bringer innovative løsninger i spil. Og det er netop på det punkt – som budbringere af gode idéer, der kan udvikle sig til værdifulde og konkurrencedygtige løsninger – at vi håber at se de fem iværksættervirksomheder folde sig ud i de kommende måneder,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, der står bag Maritime Stars.
 

Stærkt kandidatfelt

De fem nye stjerner skal i de kommende måneder gennem et forløb med sparring, vejledning og strategiudvikling sammen med blandt andre de tyve fyrtårnsvirksomheder, som ser frem til samarbejdet.

Vi ved at Danmark kan innovere inden for det maritime i verdensklasse. Jeg har tidligere efterspurgt en bedre kontakt til det fantastiske maritime startup-miljø, vi ved er derude, da det nogle gange kan være svært at få øje på hinanden. Maritime Stars-projektet er lykkedes med at være sådan en brobygger og jeg er meget stolt af at få lov til at bidrage til det,” siger Thomas Clausen, der er digital chef i Alfa Laval.

Også hos virksomheden Logimatic, glæder man sig over årets stærke felt.

Det var en stor fornøjelse at deltage i Maritime Stars-finalen 2020. Der var et meget stærkt kandidatfelt og jeg vil mene, at alle kandidater var berettigede til at deltage i programmet. Vi glæder os som fyrtårnsvirksomhed til at lære kandidaterne endnu bedre at kende og forhåbentlig hjælpe dem til vækst og forretningsskabelse. Vi deltog også i Maritime Stars i 2019 og synes at konceptet er ret genialt og burde kopieres til andre brancher,” siger adm. direktør, Lars Riisberg.

Hos MARCOD, der står i spidsen for Maritime Stars, er der også stor tilfredshed med udvælgelsen af årets deltagere.

Vi fik i år ikke færre end 56 ansøgere fra iværksættere landet rundt. Vi har nu fundet de skarpeste profiler, som vi glæder os til at arbejde med. Og så kan vi samtidig glæde os til 2021, hvor vi igen skal ud at finde de næste stjerner,” siger Christine Lunde, adm. direktør i MARCOD.

De deltagende fyrtårnsvirksomheder er: Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark, Hans Jensen Lubricators, Unifeeder, Frederikshavn Havn og Aalborg Havn.

Projekt data

PROJEKTET

Læs mere om projektet her på Industriens Fonds hjemmeside.

KONTAKT

Eventuelle spørgsmål angående igangsættelsen af det nye projekt kan stilles til Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.