Europaskolen er byggeklar

Det er nu afgjort hvem der skal bygge Europaskolen i Carlsberg Byen i København. Første spadestik tages i 2016 og skolen ventes klar i 2018.

Det bliver BAM Danmark der skal stå for byggeriet af den nye Europaskolen København i Carlsberg Byen. Med på teamet er tegnestuerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Nord Architects Copenhagen, samt EKJ rådgivende ingeniører. Første spadestik til den nye Europaskole tages i 2016 og skolen skal stå klar i 2018 med plads til 900 elever og dermed afhjælpe behovet for internationale skolepladser i København. En god international skole er afgørende for at tiltrække højtkvalificeret international arbejdskraft. Derfor har en Europaskole i København længe stået højt på ønskelisten hos erhvervslivet i hovedstaden.

I valget af BAM Danmark er der blevet lagt vægt på, at det arkitektoniske udtryk er bevidst og konsekvent og passer ind i Carlsberg Byen. Blandt andet vægtes det højt, at der er en god disponering af undervisningsmiljøet, og at der er en god sammenhæng mellem skolens primære og sekundære afsnit i bedømmelsen af skolens funktioner.
 

Studerende skaber mangfoldighed og liv

Europaskolen bliver opført som et 14.000 m2 nybyggeri i Carlsberg Byen og bliver nabo til de to fredede bygninger, Maskincentralen og Kedelhallen. Foruden undervisningslokaler vil byggeriet også omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer. Med sin placering i Carlsberg Byen skal Europaskolen tiltrække elever fra hele hovedstadsområdet og være et særligt tilbud i Ørestadsregionen. 
 

Flere fonde bag Europaskolen

Carlsberg Byen er bygherre og byggeriet tilvejebringes af Københavns Kommune, Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond i fællesskab.

Dansk konkurrenceevne er blandt andet afhængig af at virksomhederne kan tiltrække den nødvendige internationale arbejdskraft. Det kræver et ambitiøst internationalt akkrediteret skoletilbud i København. Også for dem der ikke har en arbejdsgiver, der kan betale skolepenge. Det har vi med Europaskolen. Som medinitiativtager til etableringen af Europaskolen, ser vi frem til, at der kan indvies nye, permanente, lokaler i en ikke så fjern fremtid,” siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond.

Første spadestik til Danmarks første Europaskole tages som nævnt i 2016, og i efteråret 2018 kan de første elever gøre sig klar til at flytte ind i de nye lokaler i Carlsberg Byen.

Projekt data

Europaskolen

Det er Københavns Kommune, der skal drive den nye Europaskole, som bliver administrativt tilknyttet det eksisterende Skt. Annæ Gymnasium i Valby. Undervisningen af de første klasser blev skudt i gang i august 2014 på en midlertidig placering i Skolen i Sydhavnen i den sydlige del af København. I 2018 kan de første elever rykke ind i de nye lokaler i Carlsberg Byen.

Carlsberg Byen

I løbet af de næste otte til ti år bliver Carlsbergs historiske grund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt bykvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger. København får et helt enestående byrum med høje tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om byliv, boliger, butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner. Heriblandt altså også den nye Europaskole.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.