Europaskole i København

Planerne om en Europaskole i København tog fart, da Industriens Fond i 2011 besluttede at bevillige 32 mio. kr. til opstarten af Københavns fremtidige Europaskole. Bevillingen blev afsættet for en konstruktiv dialog mellem Københavns Kommune og Industriens Fond om, hvordan man kunne skabe et større og mere ambitiøst projekt.

Afsættet for projektforslaget var ønsket om at tiltrække og fastholde international arbejdskraft, da det er en afgørende forudsætning for tilføre danske virksomheder yderligere kvalificeret arbejdskraft.

”Ideen om en Europaskole fandt Industriens fonds bestyrelse god og yderst relevant”, fortæller Mads Lebech, adm. dir. i Industriens Fond. ”Forud for bevillingen på de 32 mio. kr. ønskede vi, at ud over børn af EU-ansatte, skulle der også være fokus på internationale medarbejdere, der er tilflyttet Danmark med henblik på beskæftigelse og/eller danskere, der er hjemvendt fra udlandet. Herefter måtte man ”fylde op” med lokale børn”.

I dialogen mellem Københavns Kommune og Industriens Fond voksede ambitionerne, og på Københavns Rådhus besluttede man at gå linen helt ud med henblik på at undersøge mulighederne for at søge støtte til bygning af en helt ny skole. Projektet til i alt 450 mio. kr. kan nu realiseres takket være en aftale mellem Københavns Kommune, Realdania, Novo Nordisk, Nordea Fonden og Industriens Fond.

”Industriens Fond er meget tilfreds med, at ambitionen om et attraktivt internationalt skoletilbud med den store velvilje fra andre fonde og Københavns Kommune nu kan komme i stor skala fra start. Vores bevilling på 32 mio. kr. fra 2011 var rettet mod et opstartsprojekt. Internationalt orienteret arbejdskraft understøtter dansk industris konkurrenceevne og er dermed afgørende for væksten”, siger administrerende direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, ”og vi ved, at et af Danmarks stærke kort for medarbejdere, der overvejer at flytte til landet, er kvaliteten af de servicetilbud, der tilbydes de pågældende medarbejderes familier, herunder særligt skoletilbud”.

Det forventes, at den nye skole, der skal bygges i Carlsbergbyen med plads til 900 elever, vil stå klar ved årsskiftet 2017/2018. De første europaskolebørn starter op på en skole i Sydhavnen allerede den 1. august 2014.

Projekt data

Yderligere information

Læs pressemeddelelsen fra Københavns Kommune her

Kontakt: Adm. direktør, Mads Lebech, Industriens Fond via projektleder Lars Møller Holmegaard, tlf. 30 60 33 20

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.