Endnu et skridt i kampen mod cyberkriminalitet

Torsdag formiddag samledes en række aktører for at sætte yderligere ord og handlinger på en intensiveret indsats mod cyberkriminalitet.

Industriens Fond er klar med 100 mio. kroner til en ambitiøs indsats, der skal styrke det danske erhvervsliv i kampen mod cyberkriminalitet. Indsatsen skal blandt andet handle om at få en øget indsigt i cyberforsvar blandt virksomheder og medarbejdere, men stiller også skarpt på at få styrket it-sikkerheden i de produkter og løsninger, som danske virksomheder eksporterer.

Gennem længere tid har Fonden været i dialog med samarbejdspartnere og videnspersoner på området. Denne dialog blev torsdag formiddag yderligere intensiveret, da en række relevante aktører, på Fondens initiativ, satte hinanden stævne på Langelinie Pavillonen i København.

Blandt aktørerne var både myndigheder, forskere og erhvervsliv og dagens program blev indledt med en kort introduktion til Industriens Fond og formålet med at iværksætte en særlig indsats målrettet gruppen af mindre og mellemstore danske virksomheder.
 

Flere skridt skal tages fremadrettet

Industriens Fonds indsats inden for cyberforsvar kommer forventeligt til at tage fat på mange forskellige områder og de afsatte midler er ikke øremærket ét specifikt emne. Ambitionen er at lave en helstøbt indsats, der skal understøtte erhvervslivet i at styrke konkurrenceevnen i en tid, hvor risikoen for at blive udsat for cyberkriminalitet er høj.

Indsatsen kommer til at understøtte vidensdeling, erfaringsopsamling, relevante netværk på tværs af erhvervsliv, myndigheder og vidensinstitutioner, kompetenceudvikling hos ledere og medarbejdere og ny forskning på området eller områder som IT-sikkerhed, kryptering og teknologiske løsninger i det hele taget.

Dialogen med forskere, myndigheder og erhvervslivet intensiveres yderligere i de kommende måneder og udvides desuden løbende med flere andre aktører på området.

Projekt data

Indsatsen

Læs mere om Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed.

SPØRGSMÅL

Eventuelle spørgsmål kan stilles til Industriens Fonds sekretariat.

Charlotte Kjeldsen Krarup
Udviklingschef
Telefon: 33 37 62 04
Mail: ckk@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.