En aften med additiv fremstilling på agendaen

Torsdag eftermiddag og aften bød Industriens Fond inden for til informationsmøde om det nye initiativ AM-Lab.

Med en økonomisk ramme på op mod 50 mio. kroner har Industriens Fond søsat et nyt initiativ med arbejdstitlen AM-Lab. Med additive manufacturing som omdrejningspunkt skal initiativet fungere som et nationalt samlingssted for brugen af 3D-print og andre additive fremstillingsteknologier i dansk erhvervsliv.

Agil proces

Skabelsen af AM-Lab er en proces, hvor der køres, mens der asfalteres. Rammerne er ikke låst fast, og projektet modtager derfor fortsat input til designet af projektet og de konkrete aktiviteter, som projektet skal koordinere eller udføre.

I den forbindelse deltog mere end 100 aktører fra danske virksomheder og forskningsinstitutioner torsdag eftermiddag i et informationsmøde afholdt af Industriens Fond.

På mødet fortalte fondens adm. direktør Mads Lebech om idéerne og ambitionen med det nye initiativ, og derudover satte Mads Kjøller Damkjær, der er head of technology & innovation hos PA Consulting Group, også ord på arbejdet med at etablere et projekt som AM-Lab og de muligheder og tanker, der indtil videre er tænkt i forhold til projektets fremdrift og arbejdsområder.

Inspiration og idéer

På dagen indtog også Märtha Rehnberg fra DareDisrupt scenen og præsenterede et inspirationsoplæg til, hvordan additiv fremstilling anvendes rundt omkring i industrien og i erhvervslivet mere generelt.

Resten af eftermiddagen blev brugt til at lytte til input fra de mange forskere og virksomhedsledere, der med både praktiske og teoretiske erfaringer in mente, bød ind med idéer, udfordringer og muligheder, som et fremtidigt AM-Lab kan beskæftige sig med.

De mange forslag behandles nu af projektgruppen, og det arbejde kan følges i den just oprettede gruppe på LinkedIN, hvor både Industriens Fond og øvrige aktører er velkomne til at informere, kommentere og komme med idéer og forslag.

Projekt data

AM-Lab

Industriens Fond har iværksat initiativet AM-Lab, der skal inspirere og uddanne dansk erhvervsliv til at udnytte de muligheder, der findes inden for additiv fremstilling – særligt i forhold til at skabe ny innovation, profitable forretningsmodeller og indgå i nye samarbejder på baggrund af de nye produktionsmæssige og teknologiske muligheder.

LinkedIN

Projektet har oprettet en gruppe på LinkedIN, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.

Meddelelse

Ved projektstart fortalte Industriens Fond lidt om ambitionerne med initiativet. Det kan læses i denne pressemeddelelse.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Charlotte Kjeldsen Krarup

Udviklingsdirektør

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.