Digital Hub Denmark tager form

Med ønsket om stor synergi mellem digital innovation og additiv fremstilling, installerer Digital Hub Denmark sig hos AM Hub i Valby. Primo november starter den nye direktør.

Digital Hub Denmark blev stiftet i maj i år som en selvstændig organisation med det formål at gøre Danmark til europæisk frontløber inden for digital udvikling. Digital Hub Denmark er således blevet skabt som en del af Regeringens strategi for Danmarks digitale vækst.

I håb om at skabe enestående synergier på tværs af arbejdsområder og berøringsflader, er det besluttet, at Digital Hub Denmark etablerer sig – rent geografisk – sammen med Danmarks nationale knudepunkt for digital fremstilling, AM Hub i Valby. Hos AM Hub arbejdes der med særligt 3D-print og andre typer af additive manufacturing og målet for AM Hub er, at ændre den måde vi traditionelt forstår begrebet produktion på ved at fremvise og forøge brugen af nye produktionsteknologier.

På den måde læner de to organisationer sig op ad hinanden hvad angår målgrupper, metoder og målsætninger. Med ansættelsen af Camilla Rygaard-Hjalsted som ny direktør for Digital Hub Denmark med start den 1. november 2018 er hensigten nu, at de fælles fysiske rammer i Valby vil gøre arbejdet med at inspirere og digitalisere dansk erhvervsliv endnu mere effektfuldt og dermed sætte yderligere skub i Danmarks digitale udvikling.
 

Fokusområdet

Danmark har et stort vækstpotentiale på det digitale område, og det er Digital Hub Denmarks ønske at skabe synlige resultater til gavn for særligt virksomheder, men også for borgere og vidensinstitutioner.

Digitale forretningsmodeller dukker op hele tiden og digital transformation er på manges læber. Digital Hub Denmark skal med det udgangspunkt hjælpe med at opbygge en kultur af stor omstillingsparathed samt et højt niveau for digital innovation i danske virksomheder. Målet er kort og godt vækst i erhvervslivet. Både AM Hub og Digital Hub Denmark er i øvrigt skabt med støtte fra Industriens Fond.

Projekt data

INITIATIVET

Der kan læses meget mere om Digital Hub Denmark på initiativets hjemmeside.

AM HUB

Digital Hub Denmark kommer til at ligge sammen med det nye AM Hub i Valby. AM Hub er et nationalt innovations- og vækstmiljø inden for additiv fremstilling og arbejder dermed også med digitale løsninger i dansk erhvervsliv. AM Hub er etableret via en bevilling fra Industriens Fond og der kan læses meget mere om projektet på AM Hubs egen hjemmeside.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.