Design2Network

Danske underleverandører skal blive bedre til at innovere. Industriens Fond støtter nyt projekt med 4 mio. kr.

Over en tredjedel af de danske industrivirksomheder arbejder som underleverandører. Blandt de mindre og mellemstore virksomheder er denne andel betydeligt større. Mange af disse virksomheder er klemt i den globale omkostningskonkurrence og den rationalisering af deres leverandørbase, som de store ordregivere gennemfører i disse år. Samtidig ligger disse virksomheder ofte inde med viden om både materialer og processer, som kan bidrage til ordregivernes produktudvikling.

”Underleverandører sidder inde med en enorm viden, som i den rette sammenhæng kan omsættes til innovation. Ved at styrke underleverandørers position som ordregivernes foretrukne udviklingspartner styrker vi ikke kun underleverandørens evne til at trække værdi ud af samarbejdet, men også ordregivernes innovationskapacitet” siger Adm. Direktør Mads Lebech.

I projektet Design som Konkurrenceparameter har forskere og udviklere fra Syddansk Universitet og Designskolen i Kolding sat sig for at udvikle nogle redskaber og viden om, hvordan danske underleverandører kan blive styrket i den internationale konkurrence ved at de i højere grad mestrer innovationsdrivende designmetoder og relationsledelse.

Netop forløbet med at udvikle og designe nye produkter ses som en platform til at fremme tidlig involvering og at skabe et fælles fortolkningsgrundlag og omdrejningspunkt for koordination og ledelse af samarbejdet mellem underleverandører og ordregivere.

Projektet vil levere en række koncepter, og værktøjer som kan hjælpe mindre underleverandører i deres bestræbelser på at udvikle positioner som udviklingspartnere i de netværk, de indgår i.

Viden om projektet formidles bl.a. gennem udviklingen af et digitalt forum for innovative underleverandører. Via dette digitale forum vil resultater fra projektet blive udbredt, lige som der vil være eksempler fra ind- og udland.

Viden fra projektet vil desuden blive bragt i anvendelse hos studerende ved Syddansk Universitet og Designskolen i Kolding.

Projektet afsluttes i 2016.

Projekt data

Om projektet

Projektejer: Syddansk Universitet og Designskolen i Kolding

Periode: 2013 – 2016

Beløb: 4 mio. kr.

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.