Der sker noget – og det går stærkt

Den Sorte Diamant udgjorde rammen, da Industriens Fond indledte ugen med en innovationskonference. Hensigten var at inspirere og videndele inden for arbejdet med innovation.

En solbeskinnet sort diamant husede mandag Industriens Fonds innovationskonference. Til trods for stor variation i talerækken, så var der især én ting, som samtlige indlægsholdere var enige om. Teknologier og transformationer kommer og går i en hast, som ikke har et historisk fortilfælde. Der sker hele tiden ændringer indenfor og udenfor virksomheden – og det går lynhurtigt.

Det stiller krav til både virksomhedernes organisationer og indstillingen hos alle de involverede medarbejdere. Innovation og arbejdet med at forny sig er derfor blevet en fast del af dagligdagen og er man ikke i stand til at tilpasse sig, så kan fremtidsudsigterne være ganske mørke. Heldigvis kunne indlægsholderne alle komme med rigtig gode bud på, hvorledes arbejdet med at innovere kan gøres både hurtigere og bedre.

Chefredaktør Niels Lunde fra Dagbladet Børsen bød velkommen inden Industriens Fonds bestyrelsesformand, Sten Scheibye, satte ord på formålet med konferencen og fondens strategiske fokus på innovation i dansk erhvervsliv.

 • Læs fondens strategi

Fonden arbejder for at innovation skal højt op på dagsordenen i danske industrivirksomheder – særligt i en tid hvor både samfund, konkurrenter og teknologier ændrer sig hastigt. Med ønsket om at innovation skal være med til at øge værdiskabelsen og indtjeningsgraden i dansk erhvervsliv, sætter Industriens Fond gennem hele 2016 særligt fokus på at styrke innovationshøjden i danske virksomheder og gøre dem bedre til at innovere – og det er i det lys, at Industriens Fond nu har afholdt innovationskonferencer i både Aarhus og i København.
 

INNOVATIVE INDUSTRIVIRKSOMHEDER

På programmet var der indlæg fra nogle af de mest innovative virksomheder i Danmark. Lars R. Enevoldsen, der er Group VP for forskning og teknologi hos Grundfos Holding, fortalte blandt andet om, hvorledes dataindsamling og internet of things blev benyttet, når Grundfos forbedrer sine produkter til gavn for kunderne.

Thomas Videbæk, COO og executive vice president for forskning og innovation hos Novozymes, gav et indblik i arbejdet med innovation i enzymgiganten, hvor blandt andet relevante partnerskaber spiller en hovedrolle.

Simon Ravnbak, der er direktør for front-end innovation i Coloplast, betonede nødvendigheden af at kende sine kunder, når innovation skal udføres og implementeres og gav desuden konkrete eksempler fra Coloplasts produktportefølje, der skal passe perfekt ind i hverdagen hos virksomhedens kunder i hele verden.

Esben H. Østergaard, der er teknologidirektør og en af stifterne bag Universal Robots, fortalte hvorledes virksomheden i høj grad involverer andre i udviklingen af nye funktioner på virksomhedens letgenkendelige og let anvendelige robotter, der efterhånden findes i produktionshaller og på andre arbejdspladser på det meste af kloden.

Skandinavisk direktør for Tesla Motors, Peter Bardenfleth-Hansen, præsenterede bilvirksomhedens arbejde med at bringe en – i princippet gammel – teknologi ind på markedet i en innovativ og tiltrækkende form og arbejdet med automatisering i industrien blev gennemgået i et parløb mellem Søren Eriksen, CEO for DC Pork i Danish Crown og Lars Hinrichsen fra DMRI.
 

FIRE PROJEKTER OM INNOVATION

Industriens Fond arbejder løbende med innovation i den danske industri. Tidligere i 2016 blev dette fokus yderligere understreget gennem en temaindkaldelse om innovation. En række projekter er opstået som følge af temaindkaldelsen, heriblandt projektet Corporate Garage, der på gårsdagens innovationskonference blev præsenteret af Rasmus Vaupel, der er partner i Core & Company.

 • Læs mere om Corporate Garage

I foråret støttede Industriens Fond etableringen af Center For Innovation. Centeret skal arbejde med at højne kompetencerne inden for innovation i dansk erhvervsliv og bidrage til at øge innovationsaktiviteten i danske industrivirksomheder. Flere universiteter er med i centerets arbejde og på mandagens innovationskonference fortalte professor Anders Sørensen fra Copenhagen Business School mere om centeret og det forestående arbejde.

 • Læs mere om Center For Innovation

To projekter med lidt flere år på bagen er arbejdet med servitization i projektet Driving Competitiveness og arbejdet med innovativ projektledelse i Project Half Double. Servitization-principperne og arbejdet med at tilknytte service til sine fysiske produkter blev præsenteret af professor Christer Karlsson fra Copenhagen Business School, mens de hurtige og agile projektledelsesmetoder fra Project Half Double blev konkretiseret af Niels Ahrengot, der er managing partner i Implement.

 • Læs mere om Driving Competitiveness
 • Læs mere om Project Half Double

Her på Industriens Fonds hjemmeside, kan man desuden læse om øvrige projekter, der har modtaget støtte fra Industriens Fond.

 • Besøg projekterne

Projekt data

INNOVATION

Industriens Fond arbejder generelt med innovation og innovative projekter og tiltag. I 2016 har fondens strategi yderligere intensiveret innovationsindsatsen og i det lys har Fonden afholdt to innovationskonferencer.

 • Læs fondens strategi

FIRE PROJEKTER

På innovationskonferencen på Den Sorte Diamant præsenteredes fire projekter, der alle, med støtte fra Industriens Fond, arbejder med forskellige former for innovation. De fire projekter, Corporate Garage, Project Half Double, Driving Competitiveness og det nye Center For Innovation kan der læses meget mere om her.

 • Corporate Garage
 • Project Half Double
 • Driving Competitiveness
 • Center For Innovation

TEMAINDKALDELSE

Industriens Fond gennemførte tidligere på året en temaindkaldelse om innovation. Læs mere om denne, samt tidligere temaindkaldelser, som Fonden har afholdt.

 • Temaindkaldelse om innovation
 • Øvrige temaindkaldelser

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.