Cyberangreb: Det er pensum for enhver bestyrelse at være forberedt

Danske bestyrelsesmedlemmer og virksomhedsledere bør gennmspille et fiktivt hackerangreb for at være forberedte på det værst tænkelige - et virkeligt angreb.

Klokken tæller ned. Bestyrelsen er samlet om bordet på 6. sal med blikket rettet mod den store skærm. De er under angreb fra ukendt side, og som bestyrelse er det deres ansvar at tage det rigtige valg! 

Det lyder som en scene fra en thriller, men det er virkeligheden for mange bestyrelser. For at forberede sig på et scenarie, som bliver mere og mere sandsynligt for hver dag der går, er en gruppe af danske bestyrelsesmedlemmer samlet hos Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer for at blive klogere på, hvad der kan ske, og hvordan de bør agere. 

”Der er næppe noget, der er mere frygt for i øjeblikket, end cyberangreb,” siger Steen Reeslev. Han er selvstændig konsulent g har tidligere arbejdet med bl.a. krisehåndtering hos A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank.

”Det, du får ud af sådan en dag her, det er oplevelsen af at være under angreb. Man har oplevelsen af, at virksomheden er ved at forsvinde. Alt er ved at være tabt”. 

På en-dags kurset bliver deltagerne dels informeret om, hvilke trusler danske virksomheder står overfor, og hvor sårbare de reelt er, dels inddelt i grupper svarende til en normal bestyrelse. I grupperne bliver de kørt igennem et såkaldt cybersimulatorprogram, hvor de skal arbejde imod klokken og tage nogle hurtige – og svære beslutninger: Tager man kampen op? Satser man og giver efter for kravene? Kan man overhovedet stole på personen i den anden ende? 

”Alle de elementer og alle de dilemmaer, du bliver ramt af i forbindelse med et cyberangreb, det giver vi mulighed for, at man kan få perspektiveret og set ind i,” siger Bestyrelsesforeningens Kirsten Hede, som tilføjer: ”Vel at mærke uden, at det er alvor”. 

”Ingen tvivl om at det er en del af pensum for en bestyrelse,” runder Steen Reeslev af. 

Du kan læse mere om dine muligheder for at deltage i en lignende uddannelsesdag her

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.