Cirkulært Design som vækstmotor

Cirkulær økonomi, innovation og bæredygtighed er øverst på dagsordenen ved en konference den 24. januar på Christiansborg.

Et af fremtidens store potentialer i dansk erhvervsliv er cirkulær økonomi – særligt blandt små og mellemstore virksomheder, hvor omstillingsparathed kan være et afgørende konkurrenceparameter.

Tirsdag den 24. januar 2017 afholdes konferencen “Cirkulært design som vækstmotor”, der sætter fokus på og giver konkrete råd til, hvordan man som virksomhed kan øge ressourceeffektiviteten inden for cirkulært design.

Konferencen byder på taler fra eksperter fra ind- og udland samt gode muligheder for netværk med virksomheder, der allerede har tilpasset hverdagen til den cirkulære økonomi eller overvejer at gøre det.
 

Program

13.00 – 13.30
Velkommen 
Ved adm. direktør for Industriens Fond, Mads Lebech, og formand for Designrådet, Jens Martin Skibsted.

13.30 – 13.45
Internationalt potentiale
Ved Stephanie Hubold fra den internationale tænketank Ellen MacArthur Foundation.

13.45 – 14.00
Cirkulær design som dansk vækstskaber
Ved Ida Auken, Designrådsmedlem, MF’er og medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

14.00 – 14.15
Business case
Martin Pedersen, Direktør for EcoXpac, der med overskydende fiber fra papirproduktionen, laver nedbrydelige flasker.

14.15 – 14.30
Pause

14.30 – 14.45
Business case
Jesper Panduro, Ejer og CEO for Skagerak, fortæller hvordan virksomheden har gjort miljøvenlig anvendelse af materialer til deres produkter, til en del af kerneforretningen. 

14.45 – 15.00
Business case
Kasper Guldager Jensen, senior partner ved 3XN, fortæller hvordan tegnestuen har sat fokus på grøn innovation i arkitekturen. 

15.00 – 15.15
Morgendagens ingeniører og designere viser vejen
Med en række Hackathons rundt om i Danmark, har Industriens Fond, Dreyers Fond og Designrådet, sat fokus på potentialet i den cirkulære økonomi – deltagende iværksættere og studerende præsenterer resultaterne.

15.15 – 16.00
Paneldebat
Et panel af eksperter stiller op til debat og spørgsmål fra salen.

16.00 – 17.00
Netværk
 

Tilmelding

Konferencen er åben for alle, og det er gratis at deltage. Tilmelding er dog nødvendigt og kan foretages ved at skrive til denne mail kristine@thecircularway.com eller ved at benytte denne tilmeldingsformular: 

TId og sted

Tirsdag den 24. januar 2017 
Klokken 13:00 til 17:00
Fællessalen på Christiansborg, 1240 København K

Projekt data

HackathonS

Projektet har henover efteråret afholdt tre Hackathons på designuddannelser rundt om i Danmark, hvor designstuderende “hackede” virksomheders produkter eller strategier, så de passer til den cirkulære økonomi. Der kan læses mere om projektet her på hjemmesiden:

konferencen

Designrådet står bag konferencen i samarbejde med Dansk Design Center, Aalborg Universitet, Dreyers Fond, Chora Connection, Industriens Fond, IKEA, SDU, Danfoss Drives, Vejle Kommune, Climate-KIC & The Circular Way. Læs mere om konferencen på Designrådets hjemmeside via følgende link:

TILMELDING

Ønsker man at deltage i konferencen, så kan tilmelding foretages via nedenstående link:

TID og sted

Hele arrangementet foregår i fællessalen på Christiansborg tirsdag den 24. januar 2017 fra klokken 13:00 til 17:00.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.