Cirkulær økonomi – hvordan går man i gang?

Der ligger et stort potentiale i at arbejde med cirkulære principper. Men hvordan kan man som dansk virksomhed omfavne den cirkulære økonomi og høste gevinsterne?

Bæredygtig produktion, genanvendelse og ressourceoptimering er alle veje til mulige besparelser og udvikling af helt nye forretningsområder. Men det er ikke ligetil at høste de potentielle gevinster. Den udfordring vil MATChE-projektet forsøge at løse for danske produktionsvirksomheder.

Projektet har udviklet et selvevalueringsværktøj, der kan bistå virksomheder med at omstille sig til den cirkulære økonomi. Der er allerede mere end 75 virksomheder som har benyttet værktøjet. Men der er plads til flere – og ved at samkøre data fra endnu flere værktøjer, kan værktøjet blive endnu bedre over tid.
 

Kom let i gang på en workshop

Det er let at blive bruger af MATChE-værktøjet. Ved oprettelse besvares en række relevante spørgsmål og relativt hurtigt er man i gang som bruger.

Ultimo august afholder MATChE-projektet en række workshops, hvor værktøjet vises frem i praksis. Som virksomhed kan man altså blive guidet gennem hele processen fra oprettelse, til brug og handling.

Kort fortalt viser selvevalueringsværktøjet hvor omstillingsparat en virksomhed er i forhold til arbejdet med cirkulær økonomi og desuden giver det anbefalinger til yderligere tiltag. Alt sammen behandles på de kommende workshops.

Projekt data

Tid, sted og tilmelding

Læs meget mere om de kommende workshops ved at besøge nedenstående link.

MATCHE

På projektets hjemmeside findes der meget mere information om selve værktøjet og tankerne bag projektet.

Spørgsmål?

Eventuelle spørgsmål kan stilles til Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.