Besøgscenter fremviser dansk sundhed og velfærd

Danmark har fået et nyt besøgscenter med fokus på eksport af sundheds- og velfærdsløsninger. Det nye center hedder Nation of Health og blev i dag indviet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.

Det nye besøgscenter skal danne ramme for internationale delegationsbesøg, hvor den danske sundhedsindustri får besøg af erhvervsfolk, ministre, forskere og beslutningstagere fra udlandet. Centeret skal dermed være med til at understøtte og styrke den internationale branding og promovering af danske produkter og løsninger inden for sundheds- og velfærdsområdet. Det nye center er placeret i Odense, og har derudover et satellitkontor i Industriens Hus i København.

Beslutningstagere kommer på besøg

Internationale beslutningstagere viser generelt stor interesse for udviklingen af ​​det danske sundhedssystem og for de danske styrkepositioner inden for sundhed og velfærd. Interessen kan blandt andet ses gennem en stigende efterspørgsel efter de produkter og løsninger, som leveres af danske virksomheder.

Således skal det nye besøgscenter bidrage til yderligere stimulering af denne efterspørgsel og dermed øge konkurrenceevnen og bane vejen for nye eksportaftaler for danske virksomheder.

Besøgscentret blev indviet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary af Danmark, som klippede båndet foran hovedindgangen til det nye center, Nation of Health.

Indvielsen blev desuden overværet af erhvervsminister Simon Kollerup, formand for danske regioner, Stephanie Lose, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, formanden for Healthcare Denmark, Jørgen Falkebo Jensen og Sten Scheibye, som er formand for Industriens Fond, der har støttet opførelsen af det nye besøgscenter med 17,5 mio. kroner.

Virker både online og offline

Besøgscentret kan bruges til både fysiske og virtuelle besøg og er designet til at skabe en hurtigere og mere præcis kommunikation af de styrker og løsninger, der er relevante for den enkelte delegation. Samtidig gør besøgscentret det muligt at engagere gæster og involvere danske virksomheders produkter og løsninger i endnu større grad end før i forbindelse med delegationsbesøgene.

Nation of Health er designet af arkitektfirmaet C.F. Møller i et moderne og skandinavisk udtryk, og designfirmaet Kollision har stået for designet af faciliteter og den indvendige udformning af besøgscentret.

Det er Healthcare Denmark og Industriens Fond der har etableret det nationale besøgscenter, Nation of Health, i samarbejde med Syddansk Universitet, UCL University College, Region Syddanmark og Odense Kommune.

Projekt data

Læs mere

Der kan læses mere om Industriens Fonds bidrag til det nye besøgscenter her.

Besøgscenteret

Det nye besøgscenter er skabt af Healthcare Denmark og Industriens Fond med henblik på at styrke danske virksomheders eksport og internationalisering.

Derudover samarbejdes der med en lang række partnere om at give huset liv og indhold, samt sikring af initiativets langsigtede positive påvirkning af branchens salg til udlandet. Besøg partnerne her:

Besøg centeret

Delegationer som ønsker at besøge det nye center, Nation of Health, kan kontakte centeret her.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.