Aftale om aktiesalg er godkendt

Torsdag eftermiddag godkendte Forenet Kredit et salg af Nykredit-aktier til et konsortium bestående af danske pensionsselskaber. Aftalen giver samtidigt grønt lys for, at Industriens Fond kan sælge en stor del af sine Nykredit-aktier.

Eftermiddagens aftale betyder, at Industriens Fond sælger Nykredit-aktier for tre milliarder kroner. Dermed bliver fondens formue mere likvid og der vil gennem et øget løbende afkast være mulighed for, at fonden intensiverer sit filantropiske arbejde og øger de årlige uddelinger.

Salget og den betydelige ekstra likviditet gør fondens filantropiske muskler større. Det er vi meget tilfredse med. Fondens bestyrelse har gennem en årrække arbejdet på at få mulighed for at afhænde Nykredit-aktier således at de frie midler kunne give et løbende afkast og dermed bidrage til fondens uddelingsevne,” siger Industriens Fonds bestyrelsesformand, Sten Scheibye, om fondens aktiepost i Nykredit, som hidtil har været kendetegnet ved ikke at give udbytte.

Industriens Fond har gennem de seneste år uddelt mellem 100 og 150 millioner kroner om året til projekter og initiativer, der styrker dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Det uddelingsniveau kan øges fremadrettet.

Fondens bestyrelse har allerede tidligere på året iværksat en proces hvor vi grundigt og målrettet tager fat på at genbesøge Industriens Fonds strategi. Fondens likvide formue og fondens uddelingsniveau vil selvfølgelig være på agendaen i strategiarbejdet, men vigtigst i arbejdet bliver en form for ’omverdensanalyse’, så fonden får et tydeligere billede af, hvilke forandringer der er sket i det omgivende samfund siden den nuværende strategi blev formuleret for år tilbage, og at fonden dermed får mulighed for at placere sin indsats der hvor vi finder den gør mest nytte,” siger bestyrelsesformand Sten Scheibye.

Industriens Fond vil, trods salget af Nykredit-aktier for tre milliarder kroner, stadigvæk være aktionær i Nykredit.

Industriens Fond vedbliver med at være aktionær i Nykredit, og har tillid til at selskabet og ledelsen, vil sikre et attraktivt afkast også for denne del af fondens formue. Helt i tråd med den solide ledelsesmæssige indsats der er ydet i Nykredit særligt gennem de seneste tre år, og som er baggrunden for at det nu er lykkedes at sikre den ekstra eksterne beredskabskapital som er nødvendig for at sikre selskabets konkurrencedygtighed også på længere sigt,” siger bestyrelsesformand Sten Scheibye.

Industriens Fond ejer således fremadrettet aktier i Nykredit svarende til en nuværende værdi på cirka 230 millioner kroner.

Projekt data

Fondens strategi

Her på Industriens Fonds hjemmeside kan man læse mere om fondens nuværende strategi. Det kan gøres via linket nedenfor.

Projektaktiviteter

Industriens Fonds projektportefølje indeholder mere end 100 aktive projekter, der arbejder for at fremme dansk konkurrenceevne. Via linket nedenfor, kan man læse mere om projekterne.

Spørgsmål?

Spørgsmål vedrørende salget af aktier, og denne sides øvrige indhold, kan stilles til Industriens Fond.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Mail: oos@industriensfond.dk
Mobil: 23 80 06 60

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.