Åbne events om industriel grundforskning

Projektet Open Science Platform har udviklet en platform, hvor industrielt relevant grundforskning gratis og åbent stilles til rådighed for alle interesserede. Projektet går efteråret i møde med en række arrangementer, der afholdes på Aarhus Universitet.

Industrielt relevant grundforskning er ofte svært tilgængeligt for virksomheder, selvom denne viden ville kunne øge deres konkurrenceevne. Årsagen er, at mange mindre virksomheder ofte mangler ressourcer til at investere i ny viden, særligt når udbyttet heraf kan være svært at forudsige. Derudover kan det være svært for den enkelte virksomhed, at danne sig et overblik over universitetets forskningskompetencer. Særligt for virksomheder, der ikke har et effektivt netværk eller medarbejdere med specialiserede kompetencer og gode relationer til universitetsverdenen. 

Størst nytte af viden og teknologi

Projektet har derfor opbygget en Open Science Platform – kaldet SPOMAN – som kan åbne grundforskningen, mens den foregår, og dermed sikre, at alle interesserede virksomheder og forskere kan bruge og genbruge data og resultater og således få adgang til avancerede forskningsfaciliteter, og dermed få størst nytte af universiteternes viden og teknologi – også ude i erhvervslivet.

Platformen demonstrerer, hvordan åben forskning kan give virksomheder idéer til produktudvikling – og sænke risikoen ved at investere i efterfølgende og specifikke samarbejdsprojekter på universitetet, når teknologierne skal modnes og kommercialiseres. I forbindelse med projektet, afholdes en serie af arrangementer hen over efteråret.

Fem events på fire måneder

Projektet afholder en håndfuld åbne arrangementer i august, september, oktober og november. Flere af arrangementerne kan man allerede nu tilmelde sig til, mens to af arrangementerne – om henholdsvis ‘Degradation of Polymers’ og ‘Circular Economy’ – først åbnes op for tilmelding senere på året:

Arrangementet den 5. september giver en introduktion til Open Science for nye universitetsstuderende. På dagen får deltagerne en kort introduktion til begrebet Open Science, samt en opskrift på, hvordan man håndterer data, når man arbejder med åbne løsninger. Ved arrangementet vil der også være mulighed for at møde studerende, som allerede arbejder med Open Science.

Arrangementet afholdes den 5. september fra 14:00 til 15:00 og hvis man vil deltage, så kan man kontakte arrangørerne på enten ibenbk@inano.au.dk eller stinek@inano.au.dk.

Projekt data

PROJEKTET

Industriens Fond har bevilliget 2,5 mio. kroner til Open Science Platformen, hvor relevant forskning gratis stilles til rådighed for interesserede virksomheder og forskere. Læs mere om projektet og Industriens Fonds engagement her på hjemmesiden.

PLATFORMEN

Platformen kan tilgås ved at besøge platformens hjemmeside, hvor der ligeledes kan læses om indhold og aktiviteter. Læs mere gennem nedenstående link.

INANO

Projektet udføres i praksis af The Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO), der har til huse på Aarhus Universitet. Besøg centerets hjemmeside her.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.