8.500 virksomheder får hjælp til at øge klimaindsatsen

Dansk Industri Klimaklar SMV Afslutningskonference, Industriens Hus, 26/1 2022. © Thomas Arnbo / DI

12.500 danske produktionsvirksomheder vil inden 2025 få hjælp til at opgøre deres CO2-regnskab. Det er et stort skridt på vejen mod at skabe verdens første klimaneutrale produktionsindustri. Dansk Industri og Industriens Fond står i spidsen for projektet.

Projektet Klimaklar Produktionsvirksomheder et tilbud til alle produktionsvirksomheder i landet om, at de inden tre år får skabt et detaljeret overblik over deres CO2-aftryk. Overblikket er et første afgørende skridt, inden virksomheden lægger en plan for, hvordan den producerer klimaneutralt.

– Vi skaber helt konkret grøn omstilling i virksomhederne. Der er mange store udfordringer for virksomhederne, men her får de assistance til at gennemføre en grøn omstilling af produktionen samtidig med, at de bevarer deres konkurrencekraft. Det er afgørende for klimaet, for virksomhederne og for vores fremtidige velstand, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Projektet bygger videre på erfaringerne fra Klimaklar SMV. Her har 50 små og mellemstore produktionsvirksomheder gennemgået et forløb, hvor de har fået hjælp til at lave et baseline-klimaregnskab og en CO2-reduktionsplan baseret på deres planer og forventninger frem til 2030. De har også fået rådgivning og sparring om grøn markedsføring og kommunikation.

Med afsæt i de positive erfaringer fra Klimaklar SMV og det store uforløste potentiale, der er for at gøre danske virksomheder mere bæredygtige og dermed mere konkurrencedygtige, har Industriens Fond valgt at støtte Klimaklar Produktionsvirksomhed med 40. millioner kroner og udvide projektet til at omfatte alle produktionsvirksomheder i Danmark.

– Den grønne omstilling er afgørende, hvis produktionsvirksomhederne skal bevare deres konkurrencekraft. Den omstilling skal først og fremmest komme fra virksomhederne selv, men med det nye projekt får samtlige danske produktionsvirksomheder nu en stor hjælpende hånd til at komme i gang med processen, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Udover Dansk Industri og Industriens Fond indgår klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder også i projektet. I marts 2020 annoncerede klimapartnerskabet ambitionen om at skabe verdens første klimaneutrale produktionsindustri. Det nye redskab for virksomheder bliver lanceret for understøtte denne ambition.

Effekten af at få kortlagt CO2-aftrykket er markant. Virksomhederne får overblik over, hvor de får den største reduktionseffekt af nye investeringer og tiltag og bliver i stand til at sætte mål for deres klimaambitioner.

De bliver i stand til at gå i dialog med deres underleverandører om at begrænse CO2-udledningen i forbindelse med indkøb. Endelig bliver det klart for virksomhederne, hvordan de bedst kommunikerer arbejdet med den grønne omstilling til kunder, medarbejdere, investorer og andre interessenter.

Projektet vil styrke virksomhedernes konkurrenceevne at spare på energien og overgå til vedvarende energikilder. Det vil føre til en styrket konkurrenceevne for danske produktionsvirksomheder internationalt og dermed øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse i Danmark.

Klimaklar Produktionsvirksomhed er et samarbejde mellem Dansk Industri og Industriens Fond. Projektet gennemføres desuden i samarbejde med klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder og Global Compact Network Denmark.

Projektet bliver lanceret ved den afsluttende konference på Klimaklar SMV, der kan følges live fra Industriens Hus onsdag 26. januar.

Projekt data

Om projektet

Få et overblik over projekts rådgivningsforløb:

Besøg hjemmesiden

 

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.