Kunstig intelligens får patienter ud af sengen

AI Denmark

AI Denmark

Vinderen af Industriens Fonds AI Pris 2021 bruger kunstig intelligens til at hjælpe ældre og handicappede til bedre og mere effektiv fysisk træning.

Den danske healthtech-virksomhed SYNCSENSE er den første vinder af Industriens Fonds AI Pris, som er hovedprisen ved prisuddelingen Danish AI Award. Prisen, som skal fremme brugen af kunstig intelligens i dansk erhvervsliv, tildeles SYNCSENSE for at have udviklet ny teknologi, der udnytter kunstig intelligens til at opgradere eksisterende træningsudstyr på hospitaler og plejehjem.

Udstyret hjælper og motiverer ældre og handicappede til at dyrke mere motion som led i deres behandling og forbedrer derved deres fysiske tilstand.

SYNCSENSE og deres træningsteknologi viser et stort potentiale for, hvordan teknologi og kunstig intelligens kan anvendes på en smart måde til at skabe værdi for både patienter, sygehuse og samfundet. Det har stor betydning for virksomhederne og dermed for Danmark, hvis vi formår at gøre kunstig intelligens mere udbredt. Her kan man fremhæve den måde SYNCSENSE har arbejdet med praktisk at udnytte kunstig intelligens til at skabe direkte og konkret nytteværdi for deres brugere,” siger udviklingsdirektør Charlotte Kjeldsen Krarup fra Industriens Fond i forbindelse med prisoverrækkelsen ved Danish AI Award på konferencen Digital Tech Summit i Øksnehallen i København.

SYNCSENSE har udviklet et system, som ved hjælp af virtual reality-briller og sensorer på eksisterende træningsudstyr på hospitaler skaber en kunstig virkelighed for patienten, så patienten ved brug oplever fx naturen gennem virtual reality briller. Hver gang patienten træner, bliver systemet klogere på patientens behov og aktuelle træningsforløb. Systemet stimulerer og motiverer patienten til at få mere motion og forbedrer derved patientens fysiske tilstand.

Systemet virker ved at en sensor monteres på træningsudstyret, og sensoren lærer selv ved hjælp af kunstig intelligens, hvilket udstyr, den er monteret på og skaber et individuelt tilpasset træningsforløb til patienten. Den kunstige intelligens tilpasser desuden, hvad patienten skal se i virtual reality-brillerne. Systemet er – bl.a. takket være den kunstige intelligens – let at anvende for sundheds- og plejepersonalet.  

SYNCSENSE vinder ikke kun fordi deres produkt helt konkret løser et relevant sundhedsproblem med et stort potentiale, Men også fordi det viser et potentiale for, hvordan teknologi og kunstig intelligens kan anvendes på en smart måde, til at skabe værdi for patienter, sygehuse og samfundet. SYNCSENSE er kommet godt i gang med at bygge deres produkt, og vi håber Industriens Fonds AI Pris kan være med til at give dem yderligere vind i sejlene, så deres teknologi kan modnes og blive tilgængelig for så mange som muligt, så hurtigt som muligt,” siger Charlotte Kjeldsen Krarup.

Stor betydning for prisvinderen

AI-løsningen fra SYNCSENSE er i dag under udvikling på en række hospitaler, og med prisen forventer virksomheden at kunne gå fra udvikling til test, siger CEO i SYNCSENSE, Simon Bruntse Andersen:

At vinde Danish AI Award betyder så ufatteligt meget! Det er et kæmpe skulderklap og vi er stolte af at blive anerkendt for vores AI-løsning og dens impact. De 200.000kr. som følger med betyder at vi rent faktisk kan færdiggøre vores første AI-løsning og begynde at teste det ude i klinikken.

Med prisen følger et beløb på 200.000 kroner, som er øremærket til at give virksomheden et kompetenceløft i brugen af kunstig intelligens.

Danish AI Award udspringer af projektet AI Denmark, som Industriens Fond i samarbejde med Teknologisk Institut og stærk partnerkreds søsatte sidste år for at støtte virksomhederne i at bruge kunstig intelligens og dermed styrke deres konkurrencekraft. Ved at fremhæve og belønne de virksomheder, der er allerlængst fremme, er det målet at flere virksomheder vil følge trop og tage brugen af kunstig intelligens til sig.

Projekt data

Danish AI Award

Den nye pris med fokus på kunstig intelligens uddeles af Industriens Fond for at fremhæve og belønne de virksomheder, der er allerlængst fremme når det handler om at skabe ny forretning med teknologien som værktøj. Prisen skal også inspirere flere virksomheder til at tage kunstig intelligens til sig.

AI Denmark

Danish AI Award udspringer af projektet AI Denmark, som Industriens Fond søsatte tidligere i år for at støtte danske virksomheders brug af kunstig intelligens til at styrke konkurrencekraften.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.