Cybersikkerhed for sjov – med humor som redskab i kampen mod hackere

Kampen mod cyberkriminelle er sjældent sjov. Men med humor og faglighed som primære ingredienser, tager Industriens Fond nye skridt i kampen mod ondsindede hackere.

Cybersikkerhed. Det kan lyde som et kedeligt emne. Men i bedste talkshowstil vil programchef Malene Stidsen fra Industriens Fond, sammen med datagidselforhandler Michael Andersen, tage på turné rundt i landet for at sætte spotlight på den stigende cyberkriminalitet mod små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Med et inspirerende og medrivende infotainment-show lokkes smilene frem hos publikum, når showets moderator, journalist Anders Lund Madsen, sammen med gæster på scenen, viser og belyser hacking, true crime, spionaktiviteter i Danmark, og fremtidens cyberverden for danske virksomheder.

Når sommeren går på hæld, kommer turnéen forbi Erhvervshus Midtjylland, Erhvervshus Nordjylland og Erhvervshus Hovedstaden, der vil åbne dørene for aftener i cybersikkerhedens tegn.

Men allerede ved Folkemødet på Bornholm tog Malene Stidsen, Michael Andersen og Anders Lund Madsen hul på efterårets turné. Det gjorde de på IT-Branchens IT-paratskib, der havde lagt til i havnen i Allinge.

Aktuelt som aldrig før

Og emnet er højaktuelt, og behovet for handling er kolossalt. I dag er de fleste virksomheder og virksomhedsledere skolet til at optimere og effektivisere. Det gøres især gennem øget digitalisering.

Virksomheder bruger i dag mange forskellige IT-systemer, programmer og opkoblinger i den daglige drift og de er blevet uundværlige redskaber for den effektive drift af virksomheden.

Eksemplerne er utallige. Det være sig hostingcentre, CRM-, økonomi-, indkøbs-, marktingssystemer, kommunikationsplatforme, intranet, Office-pakke, hybridopkoblingssystemer, hjemmearbejdspladser, IOT-løsninger og meget mere.

Det er dermed en stor del af en virksomheds vitale viden og infrastruktur, der i dag ligger i hænderne på eksterne udbydere af digitale services. Det gør virksomhederne afhængige af at også deres leverandører har styr på deres IT-sikkerhed, da det i modsat fald kan have fatale konsekvenser for virksomhedens fortsatte drift og konkurrenceevne.

Små og mellemstore virksomheder skal derfor have blik for, at ethvert skridt i retning mod øget digitalisering kan være forbundet med en cybertrussel.

God forberedelse kræver god forståelse

Et cyberangreb kan potentielt blive en meget dyr oplevelse og i værste fald betyde virksomhedens undergang. Det betyder at de virksomheder som fokuserer på cybersikkerhed, ofte fokuserer på at undgå et angreb. Men cybertruslen kan også være en forretningsfordel for den virksomhed som forstår at arbejde forretningsstrategisk med sin cybersikkerhed.

Men for at kunne arbejde forretningsstrategisk med cybersikkerhed, skal ledelsen have en overordnet forståelse af cybertruslen. Ikke kun i form af beskyttelse, men også i forhold til de trusselsmodeller og metoder som de cyberkriminelle arbejder med.

Den forståelse skal starte et sted og det kunne for eksempel være hos et af de tre erhvervshuse der i efteråret byder inden for til cybersikkerheds-show.

En essentiel indsats

At emnet er vigtigt fremgår tydeligt når man ser sig omkring. Mange virksomheder angribes hvert år og hos Microsoft alene blokerede man mere end 60 milliarder angreb mod kunderne i løbet af 2021. Så uanset om man synes det er sjovt eller ej, så er det essentielt at sætte cybersikkerhed højt på dagsordenen.

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at høre nærmere om fondens arbejde og aktiviteter.

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.