Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et unikt vækstforløb, hvor iværksættere vil accelerere udviklingen af deres virksomhed og samtidig deltage i konkurrencen om Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Danish Tech Challenge er Danmarks første og eneste acceleratorprogram der udelukkende fokuserer på virksomheder, der arbejder med udviklingen af nye, fysiske produkter. Danish Tech Challenge er et vækstforløb, hvor teknologitunge iværksættere vil accelerere udviklingen af deres virksomhed og samtidig deltage i en konkurrence om at vinde Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner. Forløbet er enestående, fordi det har et snævert fokus på industri-virksomheder og fysisk inkubation til konkurrencedeltagerne.

De udvalgte deltagervirksomheder har adresse hos Scion DTU, hvor deltagerne kan arbejde videre med deres idé og benytte de gode faciliteter som stilles til rådighed på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. En håndfuld af virksomhederne går videre til finalen om at vinde Industriens Fonds Iværksætterpris.

Nedenfor fortæller fire af de tidligere deltagere om Danish Tech Challenge og erfaringerne fra forløbet.

Danish Tech Challenge blev startet op af Industriens Fond og Scion DTU i 2014. I første omgang som et prøveforløb. Men grundet de gode erfaringer og den store interesse omkring forløbet og de deltagende virksomheder, så har Fonden valgt at forlænge samarbejdet med Scion DTU, så der foreløbigt afholdes Danish Tech Challenge i 2015, 2016 og 2017 også.

Bevillingsmæssigt modtog Scion DTU i første omgang en bevilling på 2,9 mio. kroner til udvikling og afholdelse af Danish Tech Challenge 2014. Sidenhen er yderligere 9,0 mio. kroner blevet bevilget med det formål at afholde de kommende versioner af Danish Tech Challenge. Nedenfor ses en liste over vinderne af Danish Tech Challenge, som hver især har modtaget Industriens Fonds Iværksætterpris.

2014: Nordic Power Converters (læs mere)
2015: MedTrace (læs mere)
2016: Bifrost Communications (læs mere)
2017: ikke kåret endnu

Om projektet

Projektnavn:
Danish Tech Challenge

Projektejer:
Scion DTU

Tid:
2014-2017

Støttet med:
11,9 mio. kr. 

Website:
Danish Tech Challenge

Flere Vækstiværksættere

Danish Tech Challenge var blandt de projekter, som modtog bevillinger i kølvandet på Industriens Fonds temaindkaldelse om flere vækstiværksættere.

Flere år frem

Danish Tech Challenge blev startet op af Industriens Fond og Scion DTU i 2014. I første omgang kun som et prøveforløb. Grundet de gode erfaringer og den store tilfredshed omkring forløbet og de deltagende virksomheder, så har Fonden valgt at forlænge samarbejdet med Scion DTU, så der foreløbigt afholdes Danish Tech Challenge i 2015, 2016 og 2017 også. Bevillingsmæssigt modtog Scion DTU i første omgang 2,9 mio. kroner til udvikling og afholdelse af Danish Tech Challenge 2014. Sidenhen er yderligere 9,0 mio. kroner blevet bevilget med det formål at afholde de kommende versioner af Danish Tech Challenge. Alt i alt er der altså bevilget 11,9 mio. kroner.

Kontakt

Projektansvarlig:
Steen Donner 
Adm. dir ektør
Telefon: 45 86 41 00
Mail: sd@sciondtu.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Karen Agnethe Harild
Projektchef
Telefon: 33 37 62 09
Mail: kah@industriensfond.dk