Sundsheds-it-økosystem rejser halv milliard og fordobler beskæftigelsen

27.04.2021

Industriens Fonds millionsatsning på Health Tech Hub Copenhagen har båret frugt og skabt grundlaget for en ny selvstændig industri.

På blot to år er det lykkes Health Tech Hub Copenhagen at gentænke den digitale sundhedssektor og skabe en ny eksportindustri af sundhedsteknologi. 23 små og store iværksætter virksomheder er gået sammen om den fælles kreative målsætning at sikre, at sundheden i verden forbedres, og sundhedsudgifterne globalt sænkes for en milliard mennesker ved hjælp af ny teknologi.

Og synergien har allerede vist sig en succes ved at have rejst 519 millioner kroner i investeringer og en fordobling af ansatte til 454 medarbejdere. Succesen skyldes et reelt behov i markedet for digitale sundhedsløsninger, men også delvist hjulpet på vej af Corona krisen, der har åbnet folks øjne for hvad digital sundhed er.

Hubben blev etableret i samarbejde med Industrien Fond i 2019 med en bevilling på 23,1 millioner kroner over fire år. Og fondens adm. direktør, Thomas Hofman-Bang var hurtig til at se projektets store potentiale:

Vi arbejder hver dag for at forbedre dansk erhvervslivs konkurrenceevne ved at skabe viden til det etablerede erhvervsliv på områder som eksempelvis kompetencer, eksport og innovation samt at tage ny teknologi i brug. Vi har konstant cirka 125 projekter med en bruttobevilling på cirka en milliard kroner i gang. Derudover arbejder vi på at skabe morgendagens rygrad i dansk erhvervsliv gennem entrepreneurshipaktiviteter, der skaber opstartsvirksomheder på områder, hvor Danmark har noget at byde på. Derfor var det helt naturligt, at vi var med til at starte Health Tech Hub – det er et område, der virkelig har noget at byde på med stort potentiale. Health Tech Hub gør lige præcis det, vi vil. Det er en succes, at det er lykkedes at få så mange virksomheder med, at skabe værdi og at skaffe kapital. Health Tech Hub har gjort en forskel og styrket både Danmark og hele sundheds-it-sektoren,” siger Thomas Hofman-Bang.
 

Klyngen skal spilles god og gøres bæredygtig

Når de fire år, som vi støtter, udløber, vil der være skabt så meget momentum og så stor opbakning fra så mange aktører, at hubben kan leve videre, og vi kan trække os. Vi kan godt lide at være fødselshjælper. Når vores initiativer så forhåbentlig bliver succeser og bæredygtige, kaster vi os over nye initiativer. Vi vil gerne støtte, at der skabes virksomheder i Danmark, og at de forhåbentlig bliver i Danmark. Udenlandsk kapital giver en indbygget fare for, at virksomhederne på sigt flager ud, fordi kapitalejerne sidder andre steder. Det har vi set med succeser som Tradeshift, Zendesk og Unity. Derfor må der skabes ordentlige rammevilkår i Danmark, så virksomheder starter her og bliver her,” afslutter Thomas Hofman-Bang.

Health Tech Hub arbejder nu videre på at få bragt flere af de mange danske sundhedsdata i spil, i tæt offentligt-privat samarbejde med store og små virksomheder, så den kan tiltrække flere investeringer og udvikle nye digitale løsninger. En blåstempling i det danske sundhedssystem vil især åbne dørene til udlandet og forventes at få eksporten til at stige massivt.

Projektet

Der kan læses meget mere om Health Tech Hub Copenhagen på Industriens Fonds hjemmeside.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Health Tech Hub Copenhagen (HTCH) i samarbejde med række danske aktører:

kontakt

Mere information om projektet kan fås hos Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
23 80 06 60
oos@industriensfond.dk