Skolernes Innovationsdag

Arkiveret
Nye teknologier

Innovation og entreprenørskab er på skemaet, når Experimentarium skal afholde Skolernes Innovationsdag. Formålet er at inspirere lærere og elever til at tænke mere innovativt.

Innovation og entreprenørskab er et tværgående tema i folkeskolen. Eleverne skal på alle klassetrin og i alle fag udvikle innovative og entreprenante kompetencer, så de kan anvende deres personlige, faglige og sociale ressourcer bedre, mere kreativt og mere skabende. Den udvikling ønsker projektet at understøtte og sætte fokus på. Det gøres ved fortsat at udvikle den årligt tilbagevendende begivenhed, Skolernes Innovationsdag, som har været afholdt tre gange i perioden fra 2014-2016.

Skolernes Innovationsdag henvender sig til alle elever på alle klassetrin i grundskolen, samt til hele skolen og dens faglige personale, lærere og pædagoger
 

METODE

Skolernes Innovationsdag afholdes fredagen før påskeferien på de tilmeldte skoler. Alle landets skoler kan deltage gratis, og de kan gøre brug af det gratis undervisningsmateriale, som Experimentarium stiller til rådighed på sin hjemmeside. 

Selve dagen bliver også markeret med et stort event på Experimentarium, hvor udstillingerne ”Opfindelsernes Hus” og ”Idéværkstedet” blandt andet vil danne rammen for dagen. Skoleklasser kan tilmelde sig dagen på Experimentarium, og dagen vil også blive markeret over for øvrige gæster på den pågældende dag med særlige tiltag vedrørende innovation og entreprenørskab.

Derudover vil projektet også udvikle og oprette et Innovationsværksted. Det skal være et skoleværksted for innovation og entreprenørskab, som skoleklasser kan gøre brug af året rundt. Projektet vil i løbet af de første år af projektperioden opsamle viden om, hvordan Innovationsværkstedet skal udformes, og dernæst er det planen, at værkstedet står færdigt i 2020.
 

EFFEKT

Experimentarium ønsker med Skolernes Innovationsdag at gøre det at arbejde med innovation til et fælles anliggende, som alle skoler i Danmark én gang om året sætter fælles fokus på. 

Der er opstillet følgende succeskriterier for Skolernes Innovationsdag:

  • Skolernes Innovationsdag skulle i 2018 opnå deltagelse af mindst 25 procent af landets skoler. I 2019 skal tallet lande på mindst 30 procent, og i 2020 skal det fastholdes på 30 procent.
  • Der skal hvert år, på selve Skolernes Innovationsdag, gennemføres et arrangement på Experimentarium med deltagelse af mindst 700 elever.
  • I 2020 er skoleværkstedet etableret. 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Skolernes Innovationsdag

Projektejer:
Experimentarium

Periode:
2017-2021

Støttet med:
2,08 mio. kr.

OM PROJEKTET

Projektnavn: 

Projektejer: 
Experimentarium

Tid: 
2017-2021

Støttet med: 
oner

Hjemmeside:
Experimentarium

To udstillinger

Industriens Fond har tidligere støttet to udstillinger i det nye Experimentarium: Opfindelsernes Hus og Idéværket. De kommer begge til at spille en central rolle på Skolernes Innovationsdag. Læs mere om udstillingerne her på hjemmesiden.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Kim Gladstone Herlev
Adm. direktør
Telefon: 22 87 07 93
Mail: kimh@experimentarium.dk​

Kontaktperson:
Tina Dalhoff
Projektleder og udstillingsudvikler
Telefon: 20 30 22 66
Mail: tinad@experimentarium.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret om seneste nyt fra Industriens Fond.