Bootcamp i bæredygtighed fyrer op for de unges innovative kompetencer

Aktiv
Nye teknologier

Elever og lærere skal inspireres til at sætte kreativitet, innovation og bæredygtighed på dagsordenen.

Projektets topprioriteter

  1. Udbygge elevers mulighed og kapacitet til at arbejde med idégenerering og innovation.

  2. Styrke elevers kreative selvtillid og innovative kompetencer indenfor bæredygtig udvikling.

Med afholdelse af Skolernes Innovationsdag vil man træne elevernes nytænkning og idérigdom samt give dem en ballast og bevidsthed ift. at blive mere innovative ved at styrke deres kreative selvtillid og innovative kompetencer. Det er ambitionen, at Skolernes Innovationsdag skal være for hjernen, hvad Skolernes Motionsdag er for kroppen.  

Skolernes Innovationsdag afholdes den sidste fredag før påskeferien på de tilmeldte skoler. Alle landets skoler kan deltage gratis, og de kan gøre brug af det undervisningsmateriale, som Experimentarium stiller til rådighed på deres hjemmeside. Der er undervisningsmateriale til alle klassetrin. Det er op til de enkelte skoler at tilrettelægge dagen.  

Note: Skolernes Innovationsdag har grundet Covid-19 ikke været afholdt siden 2020. 

Som led i bevillingen udvikles derudover et innovationsværksted: ”Bootcamp i bæredygtighed” for 7. og 8. klassetrin. 

Formålet med ’Bootcamp i bæredygtighed’ er at give eleverne mulighed for at arbejde med idégenerering og innovation via autentiske narrativer, der kræver, at de løser en udfordring. Det er ambitionen, at eleverne får en succesoplevelse med at løse udfordringen ved brug af ingeniørens arbejdsmetode og engineering som koncept. Særligt vil formålet ved ’Bootcamp i bæredygtighed’ være, at eleverne får øje på handlemuligheder og får styrket deres kompetencer til at vurdere problemstillinger og løsninger omkring bæredygtig udvikling. 

Værkstedet udbydes via Experimentariums hjemmeside frem til medio 2023. Der udvikles undervisningsmateriale og gennemføres uddannelse af Experimentariums piloter (naturvidenskabsformidlere). 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Bootcamp i bæredygtighed

Projektejer:
Experimentarium

Periode:
2017-2023

Støttet med:
2,08 mio. kr.

Projektpartnere

Projektet udføres af Experimentarium

KONTAKT

Projektejer:
Kim Gladstone Herlev 
Adm. direktør 
kimh@experimentarium.dk

Projektansvarlig:
Sheena Laursen
Programleder, internationale aktiviteter
39 27 33 33
sheenal@experimentarium.dk 

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.