Event: Fremtidens grønne arbejdsmarked

På vegne af Novo Nordisk Fonden, PensionDanmark og Industriens Fond inviterer CONCITO og Tænketanken Mandag Morgen til lanceringen af resultaterne af projektet ”Fremtidens grønne arbejdsmarked”. Lanceringen finder sted i Novo Nordisk Fondens lokaler.

Det sker: 1. juni kl. 09:00-11.00

Tænketanken Mandag Morgen og CONCITO har i tæt dialog med en lang række centrale aktører på arbejdsmarkeds- og uddannelsesområdet udarbejdet otte centrale anbefalinger til fremtidens grønne arbejdsmarked, som de vil præsentere ved eventet.

Eventet er kulminationen af projektet ”Fremtidens grønne arbejdsmarked”, der for første gang har samlet en bred kreds af aktører på arbejdsmarkeds- og uddannelsesområdet for at afdække de centrale udfordringer og pege på en række løsninger til at sikre tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.

Projektet har haft til formål at danne et vidensgrundlag under kommende drøftelser mellem arbejdsmarkedets parter om fremtidens arbejdskrafts – og kompetencebehov, forskydninger, beskæftigelse og opkvalificeringsmuligheder. Projektet har til formå aktivt at spille ind i de reformer og politiske beslutninger, der skal træffes i de kommende år, hvor den grønne omstilling i Danmark skal accelere.

Projektet er finansieret af Novo Nordisk Fonden, PensionDanmark og Industriens Fond og gennemført i et projektsamarbejde mellem CONCITO og Tænketanken Mandag Morgen.

Yderligere information om projektet kan ses her: Fremtidens grønne arbejdsmarked | CONCITO

Program:

8.30-9.00Ankomst og kaffe.
9.00-9.05:Velkomst, ved Chief operation officer i Novo Nordisk Fonden, Søren Neergaard.
9.05-9.10Behovet for kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling, programchef Peter Andreas Norn, CONCITO.
9.10-9.25Hvordan kan uddannelsespolitikken hjælpe fremtidens grønne arbejdsmarked videre? Uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund.
9.25-10.00:Præsentation af anbefalinger til fremtidens grønne arbejdsmarked, strategidirektør Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen.
10.00-10.45:Debat: Hvordan anvender vi anbefalingerne i det videre arbejde? Næstformand i FH, Nanna Højlund, chef for uddannelse i DA, Jannik Bay, repræsentant for Novo Nordisk Fonden og adm. dir. i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen. Modereret af strategidirektør Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen.
10.45-10.50:Afslutning, programchef Peter Andreas Norn, CONCITO.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.