Event: Er EU’s Digitale Produktpas vejen til en grønnere forretningsmodel?

Hør mere om EU's digitale produktpas og de mulige konsekvenser det har for din virksomhed - og få idéer til hvordan konsekvenserne kan håndteres.

Dato: 9. oktober og 10. oktober 2023
Tid: 12:00 – 15:30
Sted: 9. oktober er det på Radisson Blu Aarhus, Thomas Jensens Allé 1, 8000 Aarhus / 10. oktober er det i Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V

I en tid, hvor bæredygtighed, gennemsigtighed og ansvarlighed er blevet nøgleord i forbrugersamfundet, har EU introduceret konceptet om et digitalt produktpas.

Dette initiativ er en del af EU’s bredere indsats for at fremme en cirkulær økonomi og sikre, at produkter designes og produceres med tanke på deres fulde livscyklus.

Det digitale produktpas er et digitalt mærkat, der ledsager et produkt gennem dets livscyklus, indeholdende data om produktets oprindelse, materialer og genanvendelsesmuligheder. Dets mål er at tilbyde pålidelige produktdata til forbrugere, virksomheder og myndigheder, understøtte bæredygtighed og fremme cirkulære forsyningskæder.

For mode-, møbel- og designsektoren indebærer dette både udfordringer i tilpasning og muligheder for at styrke bæredygtighed og forbrugertillid. Og det gælder sådan set også for alle andre brancher.

Skal virksomheder løse denne opgave selv eller se muligheder i en fællesløsning i mode-, møbel- og designbranchen?

På seminarerne, som afholdes i både Århus og København som en del af projektet Blockchain Business for Commerce & Design, vil vi udforske, hvad passet betyder for lifestyle- og designbranchen og hvordan branchen i praksis kan samarbejde om en fælles løsning. På seminarerne kommer vi blandt andet til at beskæftige os med:

  • Indsigt i EU’s vision for en cirkulær økonomi.
  • Inspirerende oplæg fra branchens førende eksperter og brands.
  • Indsigter fra projektet Blockchain Business for Commerce & Design.
  • Svar på hvordan det digitale produktpas kan revolutionere din forretning.

Kom og hør eksperter og brands fortælle om deres erfaringer og gå ikke glip af denne unikke mulighed for at blive klædt på til fremtidens bæredygtige forretningslandskab!

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.