Cybermesterskaber skal skabe kompetencer til en digital fremtid

01.02.2021

Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste og fire universiteter har opstartet et samarbejde om at øge og styrke kompetencerne indenfor IT og cybersikkerhed, og afholder derfor for første gang de danske cybermesterskaber.

Målgruppen er unge mennesker mellem 15 og 25 år, og målet er at sikre, at Danmark i fremtiden har medarbejdere med digitale kompetencer, så virksomheder og myndigheder kan udnytte de muligheder teknologien giver.

”Cybertruslen er stigende. Det samme er kompleksiteten. Derfor har vi brug for skarpe og krøllede hjerner til at være både foran og lige i hælene på de cyberkriminelle. Cybermesterskaberne sætter et vigtigt fokus på cybersikkerhed som disciplin. Ligesom det er med til at udvikle nye løsninger og erfaringer til gavn for hele vores samfund,” udtaler forsvarsminister Trine Bramsen.
 

DE DANSKE CYBERMESTERSKABER

De danske cybermesterskaber består først af en online kvalifikation, der kan give adgang til de regionale mesterskaber, som foregår 5 steder i landet. De 100 bedste IT-talenter fra de regionale mesterskaber går videre til den endelige finale om de danske mesterskaber, der afholdes den 8. maj 2021.

Sideløbende med kvalifikationen kan de digitale talenter få styrket deres kompetencer via virtuelle træningsdage. Kryptografi, reverse engineering, web-sikkerhed, social engineering og penetration testing er nogle af de områder, der skal konkurreres i.

”Det bliver de bedste af de bedste, der kvalificerer sig til finalen til De Danske Cybermesterskaber 2021. Men rejsen frem mod mesterskaberne er for alle unge med interesse for IT & cybersikkerhed. Uddannelsen af flere cyberprofiler til fremtidens samfund og erhvervsliv er et kerneområde for Industriens Fond, og det er derfor vi aktivt er gået ind i realiseringen af De Danske Cybermesterskaber. Vi er meget glade for den brede støtte til indsatsen med opbakning fra Forsvarsministeren, FE, universiteterne samt en række andre partnere,” siger Tim Sloth Jørgensen, programchef for Industriens Fonds særlige cyberindsats.
 

DE EUROPÆISKE CYBERMESTERSKABER

De 25 bedste fra finalen ved de danske Cybermesterskaber udtages til bruttotruppen til det danske Cyberlandshold, der til september drager til Prag for at forsvare de danske farver i en stor europæisk turnering, hvor flere europæiske lande deltager. Det endelige Cyberlandshold består af 10 deltagere.

Professor Jens Myrup Pedersen fra Aalborg Universitet skal udover at koordinere De Danske Cybermesterskaber også varetage rollen som landstræner for det danske Cyberlandshold.

Han udtaler: “Der er et stort behov for flere cyberkompetencer i Danmark. Både universiteterne og andre uddannelsesinstitutioner er godt i gang med at opruste på forskning og uddannelse, blandt andet har vi på Aalborg Universitet for nyligt lanceret en kandidatuddannelse i cybersikkerhed. Personligt ser jeg meget frem til at prøve kræfter med opgaven som landstræner, og jeg håber, at projektet kan få endnu flere til at vælge en uddannelse indenfor området.”

Cybermesterskaber

De Danske Cybermesterskaber er for alle mellem 15 og 25 år. Læs mere her.

Cyberindsats

Industriens Fonds særlige indsats inden for cybersikkerhed kan der læses mere om her.

Mere info

Yderligere information om cybermesterskaberne kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk