Get Your Grip

Projektet vil øge kvaliteten af uddannelsesvejledning ved at udvikle en online vejledningsplatform, som skal få unge til at vælge den rette erhvervsuddannelse og øge udbuddet af faglærte medarbejdere til danske virksomheder i fremtiden.

Mere end 200.000 unge vælger hver år en studieretning eller et job. Dog vælger alt for få en erhvervsuddannelse. Og for dem der gør, springer 50 procent fra inden gennemført uddannelse. Det skaber et alvorligt problem for danske virksomheder, der allerede i dag oplever mangel på kvalificeret arbejdskraft på udvalgte områder.  

Projektet vil nytænke traditionel rådgivning og oprette en online vejledningsplatform, som skal sikre, at de unge får bedre mulighed for at træffe kvalificerede beslutninger om uddannelse. Ved at give de unge en mere skræddersyet online- og face-to-face rådgivning, skal platformen gøre jobmulighederne mere synlige og relevante samt skabe en fornyet indsigt i industrien for de unge.  

Platformen vil bestå af et afklaringsunivers, hvor den unge kan få afklaret sine interesser, motivation og kompetencer for job og uddannelse i et sprog med video og grafik, der appellerer til målgruppen. Ungpaneler skal forme og validere opbygningen af platformen, der bl.a. skal gøres i stand til at sætte den unge i forbindelse med lokale uddannelser, rådgivere og virksomheder. Derudover skal en rekrutteringsindsats på SoMe være med til at tiltrække både unge samt rådgivere. Formålet med at målrette rådgiverne er at få dem til at sænke deres barrierer og modstand mod erhvervsskolerne. 

Projektet skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og give dem en bedre forudsætning for at vælge den rette. Platformen skal forbinde unge med det lokale erhvervsliv og sikre, at de fastholder deres mål og bevarer motivationen.  Endelig skal projektet i sidste ende give danske virksomheder adgang til bedre uddannet arbejdskraft. 

Projektet henvender sig primære til unge i 8., 9. og 10. klasse, unge, som vælger uddannelse senere pga. omvalg samt unge, som er ledige og som er jobsøgende.  

PROJEKTET

Projektnavn:
Get Your Grip 

Projektejer:
headspace Danmark

Tid:
2021-2022

Støttet med:
1 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af headspace Danmark med en række aktører. Besøg dem herunder.

KONTAKT

Projektejer
Trine Hammershøy
Direktør
Det Sociale Netværk/Headspace
50 84 68 46
th@detsocialenetvaerk.dk

Projektleder
Trine Lindahl
Direktør
Preotekta Aps
25 13 45 15
trine@protekta.dk

Projektansvarlig i Industriens Fond:
Morten Mommsen
Projektleder
33 37 62 09
mm@industriensfond.dk