Vi skal være verdens mest bæredygtige produktionsland

Danmark skal have verdens mest bæredygtige produktion. Både for miljøet og dansk konkurrenceevnes skyld

Danmark er foregangsland, når det kommer til grøn energi- og miljøteknologi. Men desværre halter produktionssektoren efter. Derfor har Industrien Fond særlig fokus på en mærkbar styrkelse af bæredygtigheden ude i virksomhederne.

For få produktionsvirksomheder har for alvor taget den grønne omstilling på sig. Og det til trods for at sektoren inden for grøn energi og miljøteknologi allerede har bevist værdien af bæredygtige løsninger i form af høje vækstrater og masser af nye arbejdspladser. 

Forandringens vinde blæser uomtvisteligt i en mere klimavenlig retning. Virksomhedernes fremtidige konkurrenceevne hænger derfor uløseligt sammen med deres evne til at efterkomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige varer og løsninger. Vi støtter udviklingen med en særlig og flereårig indsats.

Fokusområder

Fondens vision for indsatsområdet er både ambitiøs og klar: Danmark skal have verdens mest bæredygtige produktionssektor. Det vil vi sikre ved at støtte aktiviteter og projekter, som gør bæredygtig produktion til et decideret konkurrenceparameter for dansk erhvervsliv.

Vores mission er at gøre bæredygtig produktion til en konkurrenceparameter for dansk erhvervsliv.

På uddelingssiden betyder det, at vi prioriterer projekter, der øger Viden, Innovation og Kompetencerne på området.

Icon of cloud

Viden

Vi støtter projekter, som aktivt frembringer og udbreder viden, der hjælper virksomheder til at minimere deres klima- og miljøaftryk.

Icon of cloud

Innovation

Vi støtter projekter, som styrker iværksætteri og innovation, eksempelvis i produktionssektorens processer og værdikæder.

Icon of cloud

Kompetencer

Vi støtter projekter, som sikrer teknologiske, forretningsmæssige og andre kompetencer, som fremmer bæredygtige omstilling.

Grøn omstilling handler også om sorte tal på bundlinjen

Traditionel industriel produktion udleder giftstoffer, drivhusgasser og forbruger store mængder energi og ressourcer. Den udvikling skal vi medvirke til at vende for klodens og menneskehedens skyld. Når vi som fond vælger at understøtte bæredygtigheden i det danske produktionsapparat, er det fordi det giver mening og merværdi både økonomisk og miljømæssigt.

Konkurrencekraft og bæredygtighed er nemlig tæt forbundet. Kunder vil i stigende grad stille krav til produkters miljø- og klimapåvirkning, ligesom ny regulering vil ramme forurenende virksomheder hårdt på pengepungen. Samtidigt ved vi, at talenter allerede i dag foretrækker at arbejde for virksomheder, der bygger på bæredygtige principper.  Derfor har vi alle gode grunde til at sigte efter førerpositionen.

Morgendagens vindere er dem der leverer løsninger på verdens klimaudfordringer

Det kræver et radikalt gearskifte i mange produktionsvirksomheder, hvis deres produkter, processer og forretningsmodeller skal gøres cirkulære og grønne. Samtidig skal de stå klar med data, når kunder, medarbejdere eller offentlige instanser efterspørger dokumentation og klare strategier for bæredygtigheden. 

Omstillingen bliver ikke let. Men virksomhederne der lykkedes vil både opleve værditilvækst, omkostningsreduktioner og i det hele taget stå stærkere i kampen om kundernes og talenternes gunst. Alt sammen vitale parametre i enhver virksomheds konkurrenceevne. 

Kontakt

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.