Danske virksomheder skal være først med nye teknologier

Danske virksomheder skal være front-runners inden for intelligent og ansvarlig teknologiudvikling – og i det hele taget blive bedre til at integrere ny teknologi i forretningen. Industriens Fond går forrest i arbejdet med en indsats på området for Nye Teknologier.

De nye teknologier opstår lige nu overalt og tilsyneladende med højere frekvens end før. Vi ser dem fx i form af banebrydende fermenteringsteknologi, som kan afhjælpe fødevaremangel og sundhedsudfordringer. Og i de innovative løsninger, der skal medvirke til at tackle klima- og miljøforandringer. 

Desværre er mange danske virksomheder ikke dygtige nok til at tage nye teknologier til sig og omsætte dem til forretningsmæssig vækst og værdi. Det gælder blandt andet inden for data, kunstig intelligens, robot- og bioteknologi. Det vil vi ændre. 

Industriens Fonds vision er, at danske virksomheder er blandt verdens førende i intelligent såvel som ansvarlig udvikling og anvendelse af nye teknologier.  

Vores mission er at gøre danske virksomheder i stand til at styrke deres forretning ved at bringe avancerede teknologier i anvendelse. 

Fokusområder

Heldigvis går det den rigtige vej – stadig flere virksomheder i fremstillingsindustrien har fået øjnene op for de mange muligheder, som nye teknologier fører med sig. Både i forhold til effektivisering, smartere arbejdsprocesser og mere bæredygtig produktion. Men nye teknologier kan også føre til nye innovative løsninger, som vi har brug for hvis vi skal løse nogle af de udfordringer verden står over for inden for klima og sundhed. 

På uddelingssiden inden for nye teknologier har Industriens Fond særligt fokus på understående:   

Icon of bog-uddannelse

Viden

Styrke virksomheders viden om nye teknologiers anvendelsesområder og om, hvordan de forretningsmæssige potentialer realiseres

Icon of fremtid

Innovation

Styrke virksomhederne i at være innovative med afsæt i nye teknologier

Icon of medarbejder

Kompetencer

Sikre, at der er verdensførende tech-økosystemer i Danmark

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.