Nye teknologier – nye muligheder

Den danske produktionssektor står midt i den fjerde industrielle revolution. Godt på vej mod den femte, hvor menneske og teknologi smelter sammen. Danske virksomheders evne til at implementere, integrere og ikke mindst skabe og innovere med digitale løsninger og teknologier vil få afgørende betydning for virksomheders konkurrencekraft.  

Danmark er kendt for ansvarlighed, og vi har både evner og forudsætninger for at gå foran og gribe de store, teknologiske muligheder på vegne af den globale industri. Den danske tradition for at udvikle etiske og bæredygtige løsninger er et aktiv i en verden, hvor fx digitale teknologier i stigende grad er genstand for både misbrug og skepsis.  

Danske virksomheder kan have en fremtidig styrkeposition i at være kendte for at bruge nye teknologier intelligent og ansvarligt.  

Det kræver, at de danske virksomheder er i stand til at anvende og forstå avancerede teknologier.  

Teknologisk transformation som svar på globale udfordringer  

Som historien gang på gang har vist, så trækker teknologiske gennembrud, samfundsmæssige omvæltninger med sig: Når teknologierne først får fat, sker forandringerne eksponentielt. De teknologier som skal hjælpe os med at løse nogle af verdens store udfordringer inden for klima, sundhed og fødevarer er allerede opfundet.  

Teknologi og konkurrencekraft 

Kunstig intelligens, 3D-print, samarbejdende robotter, virtual reality – vi har talt om teknologierne længe. Det er ikke nye begreber. Men det er nu, virksomhederne skal lære at mestre disse teknologier. Bringe dem i anvendelse. Med avancerede teknologier kan vi optimere driften og forretningen. Det er der konkurrencekraft i.  

Men vi kan også udvikle fremtidens bæredygtige løsninger. Når teknologier krydses med megatrends opstår nye globale markeder. Vi skal vise, at den danske kompromisløshed ift. ansvarlighed, kvalitet og etik også gennemsyrer vores teknologiudvikling. Vi skal vise vores højteknologiske løsninger frem og sælge dem til resten af verden.  

Det arbejde understøtter vi i Industriens Fond, fordi det er konkurrenceevne.  

Velkommen til Nye Teknologier  

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.