Flere danske virksomheder skal i international offensiv

Et stærkt internationalt udsyn og målrettede ambitioner for eksporten bør være topprioriteter hos enhver dansk produktionsvirksomhed. Industriens Fond går aktivt ind i arbejdet med en massiv X-årig internationaliseringsindsats.

Danmarks markedsandele på de globale markeder er faldet de seneste 20 år. En del af forklaringen kan tilskrives nye vækstøkonomier, men alt for mange danske virksomheder, opsøger stadig ikke mulighederne for international vækst. 

Den udvikling er vi nødt til at vende, hvis vi vil fastholde og udbygge Danmarks position i en stigende global konkurrence. Hos Industriens Fond har vi sat os for at yde en ekstra indsats for at fremme internationaliseringen blandt produktionsvirksomhederne.

Den oplagte vej til vækst

Nok vil nogle virksomheder opleve den øgede globale konkurrence som en brændende platform. Men det er nu engang også i den store verden, at de helt store muligheder venter.

I kølvandet på den fortsatte urbanisering såvel som den øgede fokus på klima- og miljøudfordringerne, er der opstået en række nye markeder med attraktive vækstmuligheder for danske virksomheder. 

Som land er vi allerede leveringsdygtige i innovative og bæredygtige løsninger – men det kræver en aktiv indsats at få dem ud over grænsen, hvor de virkelig kan gøre en forskel. Gennem helt konkrete støttetiltag, har vi som mål at styrke virksomhedernes internationale profil og mindset.

Indsatsområder

Fonden har udpeget fire indsatsområder, som vil blive prioriteret i den overordnede internationaliseringsindsats. Det handler om Viden, Samarbejder, Innovation og Talentudvikling. 

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at høre nærmere om fondens arbejde og aktiviteter.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret om seneste nyt fra Industriens Fond.