Flere danske løsninger på det globale marked

Danmark er et lille land, men vi har for længst bevist, at vi kan sætte store, globale aftryk. Især når det kommer til højteknologiske løsninger og bæredygtighed. Vi har gjort os bemærket, vi kan levere, og vi kan konkurrere – også på nye vækstmarkeder. Men verden forandrer sig konstant, og det sætter sig i markederne, der er præget af uforudsigelighed. Skal danske virksomheder bevare og udbygge deres position i den globale konkurrence, skal et stærkt internationalt udsyn og målrettede ambitioner for eksport gennemsyre enhver dansk produktionsvirksomhed.

Industriens Fonds vision er, at danske virksomheder skaber værdi og øger markedsandele gennem internationalt samarbejde. Vores mission er at styrke danske virksomheders internationale profil og optimere deres evne til at opsøge kunder og samarbejdspartnere globalt.

Overordnet set går det godt for dansk eksport, der er fordoblet over en 20-årig periode siden årtusindeskiftet. Men når kikkerten rettes mod de danske SMV’er, så er der plads til forbedring. Henholdsvis 44 og 67 pct. af de små- og mellemstore virksomheder eksporterer i dag – tal, der er stagneret over en lang årrække. Dertil er Danmarks markedsandele generelt faldende med få brancher undtaget.

Afhænige af samarbejde

En global pandemi, nedbrud i forsyningskæderne samt krig i Europa kan dertil få flere til at lukke sig om sig selv. Det er ikke hensigtsmæssigt og som lille videnssamfund, er Danmark dybt afhængig af internationalt samarbejde på tværs af brancher og industrier – global vækst er en forudsætning for lokal velstand. Og dansk erhvervsliv har mange løsninger, der kan bringes i spil over for globale udfordringer. Dem skal vi folde ud, og vi skal sikre, at omverdenen retter blikket mod os – og vælger dansk erhvervsliv til – også i usikre tider.

Med det afsæt har vi etableret Dansk Konkurrenceevneråd, hvor 20 visionære erhvervsfolk på tværs af baggrund og industrier er sat i stævne for at sætte fokus på dansk konkurrenceevne. Til at rette det globale projektørlys mod det særlige danske DNA, der skal få omverdenen til at vælge Danmark til. Det skal være startskuddet til en bred samfundsdebat om Danmarks rolle og relevans i en ny verdensorden.

“Vi styrker danske virksomheders eksportevne, og vi sikrer, at danske innovative løsninger bliver anvendt til at løse globale udfordringer”

Teknologiudviklingen tager for alvor fart nu og gør sig gældende som konkurrenceparameter i alle brancher. Skal danske virksomheder være på forkant med udviklingen, er vi afhængige af tætte innovationssamarbejder på tværs af landegrænser. Vi skal have fingeren på pulsen, så vi sikrer, at vi ikke præsenterer gårsdagens løsning til morgendagens marked. Danske virksomheder skal have adgang de rette kritiske kompetencer og indgå i innovationssamarbejder og vidensalliancer på tværs af kontinenter. Med andre ord skal flere virksomheder tilegne sig et internationalt mindset som en forudsætning for at forfølge succes og gøre sig gældende på nye markeder.

Skal passe til efterspørgsel

International skalering kræver en stor indsats: Forståelse for lovgivning, adgang til netværk og de rigtige kompetencer samt grundige markedsanalyser, der sikrer, at virksomhedens løsning passer på et nyt markeds efterspørgsel. Det vil vi bistå danske virksomheder med – og vi lægger vægten der, hvor vi ved, vi kan gøre en forskel:

Vi udbygger dynamiske viden- og kompetenceudveksling mellem dansk erhvervsliv og internationale vidensmiljøer. Vi styrker danske virksomheders eksportevne, og vi sikrer, at danske innovative løsninger bliver anvendt til at løse globale udfordringer. Potentialet er der – og vi vil bistå danske virksomheder med at gribe de muligheder, der venter derude.

Velkommen til Internationalisering.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.