Fælles baseline

At producere bæredygtigt er lige så komplekst, som det er vigtigt. Både for kloden og konkurrencekraften.



Vi ved, at flere mindre virksomheder gerne vil i gang. Men en travl hverdag med fyldte ordrebøger, drift og produktion samt mangel på medarbejdere kan gøre, at de gode hensigter drukner. Samtidig er grøn omstilling ikke en nem øvelse, og det kan opleves som uoverskueligt at finde ud af, hvor man skal starte, hvad man skal måle, og hvor det for den enkelte virksomhed er mest hensigtsmæssigt at sætte ind.

Vi ved også, at flere virksomheder efterlyser fælles, standardiserede målestokke for bæredygtighed.

Industriens Fond har sammen med Akademiet for de Tekniske Videnskaber udviklet en baseline, der skal gøre arbejdet med bæredygtighed mere håndgribeligt og operationelt. Vores baseline tager udgangspunkt i følgende fem centrale indikatorer, som er afgørende for virksomhedens samlede klima- og miljøaftryk – dem kan man med fordel tage udgangspunkt i, når man skal i gang med det grønne regnskab.

  • Energiforbrug
  • CO2-udleding
  • Affaldshåndtering
  • Vandforbrug
  • Ressourceforbrug

Start med CO2

Et godt sted at starte, er ved at få et overblik over CO2-udledningen. For det er her de mindre virksomheder først vil blive mødt af kontante myndighedskrav. Med projektet Klimaklar Produktionsvirksomhed, som Industriens Fond står fadder til, kan alle industrivirksomheder få konkret hjælp og rådgivning til beregning af klimaaftryk, strategi og kommunikation til omverden om handleplaner, indsats og resultater.

Læs mere og tilmeld din virksomhed her:

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.