Vækst via viden og export

Ny eksport skal opnås ved at koble erfarne eksportvirksomheder sammen med uerfarne og samtidigt tilknytte en international studerende.

Vækst via Viden og eXport (VVX-projektet) skal fremme og strukturere samarbejder mellem virksomheder og studerende. Mere specifikt, så er der tale om virksomheder skal kobles sammen med udenlandske studerende i Danmark og derigennem bane vej for mere eksport.

Konkret arbejder projektet ud fra en struktur der kobler tre parter sammen:

  • Virksomheder med eksisterende eksporterfaring
  • Virksomheder som er mere uerfarne på eksportområdet
  • Studerende fra udlandet, der allerede studerer og opholder sig i Danmark

Samarbejdet kan tage forskellige former, men bygger blandt andet på teorier omkring Open Innovation, samt de mange erfaringer som Syddansk Universitet har på området. En sikker fællesnævner er dog at projektet henvender sig til eksportparate virksomheder og udlændinge der enten studerer i Danmark eller som netop har færdiggjort sine studier i Danmark. Ydermere er det defineret at projektet sigter mod eksport inden for otte forskellige sektorer: Design, vand- og miljøløsninger, sundheds- og velfærdsløsninger, energi- og klimaløsninger, fødevarer, oplevelsesøkonomi, digital teknologi, samt Det Blå Danmark.
 

resultater

Projektet har som afsluttende led publiceret rapporten ”En vej til vækst gennem eksportsamarbejde”, der er udarbejdet på basis af de erfaringer, der er indhentet i VVX-projektet, hvor der blev afprøvet en ny metode og fremgangsmåde til vækst via eksport. Fremgangsmåden er baseret på en afklaring og udvikling af et samarbejde mellem virksomhederne faciliteret af en tredje part og understøttet af internationale studerende. Rapporten kan læses ved at besøge linket nedenfor. 

Vækst via Viden og Eksport Rapport Industriens Fond

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Vækst via Viden og eXport

Projektejer: 
Syddansk Universitet

Tid: 
2015-2016

Støttet med: 
3,8 mio. kroner

rapport

Projektet har udgivet en rapport i forbindelse med afslutningen, hvor erfaringer og nye metoder præsenteres. Rapporten er målrettet ledere i danske SMV'er med ønsker om eksportvækst. Rapporten kan læses ved at besøgende følgende link:

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.
 
Vækst via Viden og eXport Projekt Industriens Fond Afrapportering
 

KONTAKT

Projektansvarlig:
Ivan Tyrsted
Direktør
Telefon: 65 50 13 93
Mail: ivt @sdu.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Kira Weis Klinke
Projektkoordinator
Telefon: 70 20 92 08
(Fondens hovednummer)